Philippe Rogge, manager Microsoft: "Mijn vader heeft me nooit gedwongen te zeilen"

Naam: Philippe Rogge

Bedrijf: Microsoft

Functie: General manager voor België en Luxemburg

Leeftijd: 41

Aantal uren sporten per week: “Te weinig, maar daar ga ik deze zomer iets aan veranderen.”

Discipline: Zeilen

Cijfer: Ik tel het aantal uur dat ik sport niet. Net zoals in mijn job train ik eerder in functie van een resultaat en dan mag tijd geen belemmering zijn.

Leuze: The effort yields its own rewards

Ondergrond: Water

Grootste prestatie tot nu toe: “.”

Doel: “Ik heb me ingeschreven in een paar zeilwedstrijden zodat ik deze zomer wel verplicht ben om opnieuw het water op te gaan.”

Als zoon van BOIC-voorzitter Jacques Rogge is ook Philippe Rogge gebeten door de sportmicrobe. Heeft hij daar wel tijd voor als general manager van Microsoft België en Luxemburg?

Heb je een sportverleden?

"Mijn vader – BOIC-voorzitter Jacques Rogge – was zelf een begenadigd zeiler, toch heeft hij mij nooit in die richting gedwongen. Zodra ik uit de luiers was ben ik beginnen te sporten. Zwemmen, atletiek, rugby, ik heb het allemaal gedaan. Op mijn tiende heb ik dan toch voor het zeilen gekozen en ik ben dat dan ook tot mijn dertig blijven doen."

"Toen ik in 1996 niet gekozen werd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Atlanta heb ik wel even een mentale knak gekregen. Ik had me immers wel gekwalificeerd, maar de Belgische zeilbond mocht maar 1 Belg afvaardigen en gaf – volledig terecht overigens – de voorkeur aan Sébastien Godfroid."

Wat zoek je en/of wil je kwijt in de sport?

"Vroeger genoot ik ervan om mezelf tot het uiterste te drijven en naar een doel toe te werken. Nu probeer ik wat te lopen en te fietsen om fit te blijven. Maar ik heb me ook weer ingeschreven voor een aantal zeilwedstrijden omdat dat de sport is die ik echt een warm hart toedraag. En vooral, ik moet een doel hebben. Zomaar wat ronddobberen is niets voor mij."

Sport je samen met anderen of liever individueel? Waarom?

"Sporten met anderen is leuk en ik vertoef heel graag in de sportwereld. Dat is ook de reden waarom ik ondanks mijn drukke bezigheden toch nog verbonden blijf aan het BOIC. Maar als zeiler ben ik natuurlijk wel gewoon om alleen te sporten."