Overgewicht leidt tot discriminatie op het werk

Discriminatie op de werkvloer bestaat in heel wat verschillende vormen. Een recente studie van the International Journal of Obesity toont aan dat ook zwaarlijvigheid een aanleiding kan zijn om werknemers te discrimineren.

Onderzoekers van de University of Manchester en de Monash University in Melbourne voerden de studie uit. Ze gaven de deelnemers een reeks cv’s met foto’s van vrouwelijke kandidaten voor en na een vermageringskuur en vroegen die te beoordelen op verschillende criteria. Zaken zoals startloon, leiderschapskwaliteiten en geschiktheid voor de job werden allemaal minder hoog ingeschat voor de zwaarlijvige  kandidaten.

De studie toonde daarnaast ook aan dat mensen die zelf tevreden zijn over hun uiterlijk de kandidaten met overgewicht nog negatiever beoordelen dan de anderen.
“Hoe meer de deelnemers tevreden zijn over hun eigen voorkomen, hoe groter dat hun vooroordelen zijn”, zo verklaart psycholoog Kerry O’ Brien, die het onderzoek leidde. “Mogelijks komt dit doordat we onszelf superieur voelen, in vergelijking met ‘dikke’ mensen."

In de VS is discriminatie wegens zwaarlijvigheid op tien jaar tijd met 66% vermeerderd, zo blijkt nog uit een andere studie van the International Journal of Obesity.

Bron: Time Magazine