Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Origineel: een bordspel als cv

Als grafisch ontwerper in spe kan je het niet maken om gewoon een standaard Worddocumentje in te sturen als cv. Meer nog dan voor andere vacatures is creativiteit hier de regel. Rekruteerders hebben namelijk steeds minder tijd om kandidaturen te doorploegen en dan komt het erop aan om met je cv meteen in het oog te springen en te tonen wat je in je mars hebt.

We zagen al heel wat video-cv’s de revue passeren, er was ook het cv op een reclamebord en het cv op een stuk paté en nu is er dus The Game of Design. Dat is een op z’n zachtst gezegd niet-alledaags cv onder vorm van een volwaardig bordspel, compleet met een dobbelsteen, kaartjes en een boekje met de spelregels.

Om beurten mogen de spelers hun pionnen over het spelbord bewegen en, afhankelijk van het vakje waar ze op belanden, een kaartje trekken uit één van de vier categorieën. Door de kaartjes te verzamelen kan je stap voor stap meer te weten komen over de vaardigheden en ervaringen van de ontwerpster achter het spel. Al is het misschien overbodig om het spel effectief te spelen en kunnen de rekruteerders zo ook wel zien dat deze kandidate ‘out of the box’ kan denken en weet hoe ze visueel moet communiceren.

Klik op de foto hieronder en navigeer met de pijltjes om de slideshow met de details van The Game of Design te ontdekken: