Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Open Coffee Club: blind date voor ondernemers

Op zoek naar een job, een netwerk of gewoon wat frisse ideeën? Organiseer dan eens een Open Coffee Club. Werknemers en managers uit diverse branches leren elkaar kennen via LinkedIn en spreken dan af om een koffie te gaan drinken. Nu al een hit in Nederland!

Nieuw netwerk

“Je hebt lage verwachtingen als je naar een Open Coffee Club gaat”, zegt Anton Scheepstra, directeur van uitgeverij Passage in Nederland. “Maar hier kom ik juist mensen tegen die niet in de boeken zitten en een nieuw licht kunnen werpen op dingen. Als het zakelijk iets oplevert is het mooi meegenomen maar het hoeft niet.” Ook Jan Boon, een communicatiedeskundige beaamt dat je er mensen ontmoet waar je anders nooit contact mee zou hebben.

Meer dan koetjes en kalfjes

Het Open Coffee Clubvirus verspreidt zich snel. Peter Rozema, directeur van een HRM-bureau, hoorde van een groepje die in Utrecht regelmatig samenkwamen en dacht: “Dat kan in mijn dorp ook.” Daarna volgden nog verschillende steden en dorpen. Sommigen denken dat er in deze clubs alleen gekletst wordt over koetjes en kalfjes, maar daar slaan ze volgens Scheepstra de bal mis. “Mensen onderschatten de waarde van geouwehoer. Voor je het weet zit je als zelfstandige een hele dag in je kantoor.” (JS)

Meer info over de Open Coffee Club in Brussel en Antwerpen.

Foto: Marc Fonteijn

Lees ook:
- Waarom online netwerken wel interessant zijn
- Hoe werf je klanten via LinkedIn?