Onderzoeker

Competence Indicator

Je bent een onderzoeker.

Zit jij steeds op nieuwe, creatieve ideeën te broeden? Beschrijf je jezelf als meegaand ? En analyseer je liever dan uitvoeren? Dan ben jij een echte onderzoeker.

Als onderzoeker ben je een snelle denker. Je bent steeds op zoek naar nieuwe ideeën. Onder leiding van deskundigen verken je graag onbetreden paden.

Op zoek naar uitdagingen

Je koppelt graag gedegen kennis aan creativiteit. Ingewikkelde problemen los je met plezier op. Je bent vlug verveeld als je geen intellectuele uitdaging krijgt. De kans is groot dat je je binnen het brave schoolsysteem regelmatig verveelde. Maar de betere leerkrachten konden je eindeloos boeien. Je denkt er nu nog met een glimlach aan terug.

Anders dan anderen

Je voelt je anders dan anderen, maar toont dit zelden. Je durft gangbare denkbeelden, normen en gewoonten voor jezelf in vraag te stellen. In een vertrouwde omgeving zul je dat 'anders denken' ook niet wegstoppen. Je houdt er progressieve meningen op na. Je hebt je eigen ideeën. Je hebt er geen probleem mee dat anderen je mening niet delen. Je luistert en je denkt er het jouwe over. Je probeert hen evenwel niet te overtuigen.

Geen organisator

Je hebt een heel brede belangstelling met een grote intellectuele nieuwsgierigheid. Je zoekt vooral contact met mensen die dat soort belangstelling en nieuwsgierigheid delen. Je bent eerder een luisteraar en hebt er weinig problemen mee dat anderen de dingen organiseren. Je kijkt op naar deskundigen die onverwacht uit de hoek kunnen komen. Je werkt graag samen met hen. Zelf neem je de touwtjes zelden in handen. Door je grote en grondige belangstelling, gebeurt het vaak dat je één onderwerp grondig uitdiept, om dan vrij bruusk over te stappen naar een nieuw. In jouw archieven schuilen een aantal onafgewerkte, uiterst boeiende onderwerpen.

Lees ook volgende dossiers over:
Creativiteit
Online creativitetscursus
Test je creatieve denkvermogen!
7 manieren om je nieuwe baas te overleven
Ben jij een carrièrepiloot?
Hoe ga je om met kritiek?