Nieuwe jobsite richt zich enkel op mooie mensen

Wie er goed uitziet, raakt sneller aan een job en maakt meer kans op promotie. Niet geheel onlogisch dan ook dat de makers van de datingwebsite BeautifulPeople.com nu ook hun eigen jobsite gelanceerd hebben. En daarop is geen plaats voor lelijkerds.

Al tien jaar brengt de exclusieve datingsite BeautifulPeople.com mensen bij elkaar die beantwoorden aan de heersende (Westerse) schoonheidsidealen. Enkel profielen met foto’s die de andere leden mooi genoeg vinden worden toegelaten op de site. Pech dus voor wie te kampen heeft met beginnende kaalheid, scheve tanden heeft of een wrat naast de neus. In 2011 kwam de site nog in het nieuws omdat ze 30.000 profielen geschrapt had van mensen die niet knap genoeg waren.

Betere indruk bij klanten

Volgens woordvoerder Miki Haines zijn er verschillende bedrijven die grote interesse getoond hebben in het 750.000 mensen tellende ledenbestand van BeautifulPeople.com. Daarop heeft de site beslist om een jobportaal te beginnen met vacatures die enkel toegankelijk zijn voor haar leden. “Een baas die eerlijk is zal je zeggen dat het voor zijn bedrijf loont om mooie mensen in dienst te hebben”, verklaart Greg Hodge, managing director van de site.

Momenteel telt de site 48 vacatures. Een aantal daarvan zijn voor functies zoals tv-presentator of model, maar er zitten ook opvallend veel salesfuncties tussen. “Knappe mensen maken nu eenmaal een betere eerste indruk bij klanten en kunnen meer bereiken”, aldus Hodge.

Na de bekendmaking van het nieuws over de nieuwe jobsite onstond er heel wat controverse. Verschillende opiniemakers spreken van discriminatie en denken dat dit soort praktijken zal leiden tot rechtzaken.