Mulder Natural Foods maakt ontbijtgranen voor de hele wereld

Mulder Natural Foods groeide de voorbije jaren als kool. Zowat acht jaar geleden startte het ontbijtgranenbedrijf uit Roeselare met amper een 30-tal werknemers, vandaag stelt het ongeveer 130 mensen te werk. In diezelfde periode steeg de omzet van 15 miljoen naar 62 miljoen euro. Knappe cijfers, die het bedrijf onder meer te danken heeft aan zijn internationale focus: het exporteert naar 42 landen wereldwijd, en heeft op de Aziatische markt ook een eigen merk, Tilo’s.

Ceo Wim Houf: “Mulder Natural Foods is in 2004 overgekocht en overgebracht van Nederland naar hier. We hebben in Roeselare alles geïnstalleerd en geïnvesteerd in nieuwe technologieën. Onze grootste markt is wel nog altijd de Nederlandse: zo’n 15 à 20 procent van onze omzet. Sindsdien hebben we er heel bewust voor gekozen om de internationale toer op te gaan. We exporteren naar het Verre Oosten en Australië, de Franse overzeese gebieden, Afrikaanse landen als Nigeria en Marokko, Maleisië, Israël en het Midden-Oosten. Het is een noodzaak, natuurlijk: dat zijn de groeimarkten. In Europa is de markt voor ontbijtgranen matuur, op Oost-Europa na. In het Verre Oosten kunnen we ook met aantrekkelijker winstmarges verkopen. Daar worstelen we op dit moment mee. We verkopen nog altijd evenveel als vroeger, maar de grondstofprijzen zijn de hoogte in gegaan.”

Qua werkgelegenheid ging Mulder Natural Foods er de voorbije jaren fors op vooruit. Zit er in de toekomst nog meer rek op het aantal jobs? “We hebben een investeringsfase achter de rug, we hebben ruimte om te groeien. We zoeken vooral mensen met enige technische affiniteit, omdat ze toch in een geautomatiseerde werkomgeving terecht komen. Helaas hebben we het heel moeilijk om mensen te vinden: de werkloosheid is in Roeselare heel laag. Bij elke vacature melden zich gemiddeld maar twee kandidaten aan.”

<< Terug naar het dossier West-Vlaanderen