Menner

Competence Indicator

Je bent een menner.

Je bent een echte creatieveling en zit niet verlegen om een idee? Emotionele intelligentie neemt een zeer belangrijke plaats in in je omgang met anderen? Je bent veeleisend ? Dan herken jij je waarschijnlijk in het profiel van de menner!

De menner is enthousiast en weet ook anderen mee te tronen.

Grenzen verleggen

Als menner wil je de grenzen verleggen en het beste uit anderen halen. Via een sterke leidinggevende hand (je zet jezelf als voorbeeld) wil je de anderen in beweging brengen en aanmanen tot actie. Je bent optimistisch van aard, je zit niet stil, zoekt altijd wel een nieuwe uitdaging.
Je hebt heel wat ambitie, maar je eigen carrière en macht staan daarbij niet op de eerste plaats, al sta je wel graag in de schijnwerper.
Je bent een enthousiast iemand. Je energieke ingesteldheid werkt aanstekelijk. Je overtuigt dan ook zeer gemakkelijk mensen, die je snel voor 'je kar' kan spannen. De kans is groot dat je graag en goed moeilijke dingen verkoopt, niet in het minst jezelf.
Je houdt niet van mensen die je energieke creativiteit willen afremmen. Je hebt in je leven waarschijnlijk eindeloos de bureaucraten trachten te bekeren. Als er ergens een vastgeroest 'systeem' is, ben jij diegene die het graag neerhaalt. Niet achterbaks, maar meestal door rechtstreeks naar de betrokkenen te stappen.

Je bent een handige onderhandelaar, niet in het minst dankzij je kunst om mensen te bespelen.

Alsjeblieft geen structuur

Je leven kan je beschrijven als een permanente keuze tussen tal van uitdagingen. Je hebt wel eens de indruk dat er niet al te veel structuur in je leven is. Je neemt regelmatig te veel hooi op je vork en je zoekt - meestal tevergeefs - naar methoden om de tijd onder controle te krijgen. Maar gelukkig ben je een meester in het improviseren; je vindt wel parallelle "uitwegen".
Nieuwe opportuniteiten spreken je snel aan, zonder dat je je veel bekommert of die wel in je tijdsschema passen. Je beseft dat je vaak te optimistisch bent omtrent de realisatie ervan. Je weet echter ook dat, als je in tijdnood zou geraken, je wel de nodige hulp vindt, of de juiste weg om het toch in orde te krijgen.

Redenaar

Wellicht ben je een goed redenaar. Je spreekt met aandrang en overtuiging. De ene menner is een goede verteller, lesgever, spreker...de andere is dan weer erg overtuigend tijdens verkoopsgesprekken, negotiaties en sollicitaties.

Bijkomende informatie

Hoe brengt de menner het er vanaf op de werkvloer?
Tips en hints voor de menner

Lees ook volgende dossiers over:
Creativiteit

Online creativiteitscursus
Test je creatieve denkvermogen!
Emotionele intelligentie
7 manieren om je nieuwe baas te overleven
Hoe ga je om met kritiek?