Meerderheid werknemers niet tevreden over hoe hun carrière vordert

Slechts 38% van de werknemers is tevreden over de ontwikkeling van hun professionele carrière. Dat blijkt uit een onderzoek dat wervingsbureau Randstad heeft uitgevoerd bij meer dan 2.000 Britse werknemers.

De verzekeringssector blijkt de grote uitzondering: daar is 73% van de werknemers wel tevreden met de evolutie van hun carrière. Ook vastgoed (59%), juridische beroepen (55%) en financiële profielen (46%) scoren opvallend beter dan het gemiddelde.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we werknemers uit de media en de distributie, waarvan maar 12, respectievelijk 13% zegt tevreden te zijn over hoe hun carrière vordert.

Belang van nieuwe vaardigheden

De onderzoekers stelden ook vast dat werknemers loonsverhogingen niet langer beschouwen als het belangrijkste element van professionele groei. Ze willen daarentegen vooral de kans krijgen om mensen te ontmoeten, nieuwe vaardigheden te leren en aan interessante projecten te werken. Dat soort uitdagingen werd genoemd door 74% van de respondenten.

Mark Bull, CEO van Randstad UK, verklaart: “Mensen zien een carrière niet langer als het opklimmen van een hiërarchische ladder binnen een bedrijf. Flexibiliteit is belangrijker geworden en dat betekent dat mensen tegenwoordig dus ook stappen opzij of zelfs achteruit zetten als ze daardoor nieuwe vaardigheden kunnen verwerven.”