Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Martine Tempels (Telenet): "De uitstroom vanuit de scholen is onvoldoende"

Martine Tempels (51), senior vice president bij Telenet for Business

Martine Tempels begint haar loopbaan als Account Manager bij NCR. Later gaat ze aan de slag bij EDS, waar ze opklimt tot Application Service Executive voor de noordelijke en centrale regio's van Europa, het Midden-Oosten en Azië. In 2009 gaat Tempels aan de slag bij Telenet, waar ze verantwoordelijk is voor de b2b-afdeling. In 2010 treedt ze toe tot het directiecomité. In 2012 wordt ze verkozen tot ICT Woman of the Year.
Tempels behaalde eerst een Master in Moraalwetenschappen en vervolgens een Master in Economie en Bedrijfsleven aan de Vrije Universiteit Brussel.

Vacature legt elke dag in september een spilfiguur binnen zijn sector dezelfde tien vragen voor over zijn toekomstvisie en eigen carrière. Vandaag: Martine Tempels, senior vice president bij Telenet for Business.

1. Wat zijn volgens u vijf jobs met toekomst in uw sector? Waarom?

"We zien een grote vraag naar specifieke ICT-profielen, voor de nieuwste toepassingen binnen het vakgebied. Daarom zie ik in onze sector een grote vraag naar technische cloud- en hostingprofielen, product managers binnen verschillende domeinen van de telecom, project managers, rollen waarin klantenservice centraal staan en peoplemanagementrollen met sterke focus op coaching."

2. Welke profielen zijn geschikt om deze functies in te vullen?

"Ik zie hiervoor 'multi skilled people' als het meest geschikt. Daarmee bedoel ik mensen die een stevige technische bagage combineren met een aantal sterke soft skills zoals communicatie, teamspirit, innovatief denkvermogen, een uitgesproken klantgerichte houding, enzovoort."

3. Zijn er op de arbeidsmarkt voldoende mensen met dit profiel beschikbaar?

"Jammer genoeg niet. De uitstroom vanuit de scholen is onvoldoende om de toekomstige noden binnen de bedrijven voor technische functies te vervullen. Te weinig jongeren voelen zich aangetrokken tot een technische studie, terwijl techniek en ICT alomtegenwoordig zijn in het dagelijks leven. Ik blijf dit nog altijd redelijk paradoxaal vinden."

4. Bereidt het onderwijs in België studenten voldoende voor op deze jobs met toekomst?

"Er is beterschap ten opzichte van pakweg tien jaar geleden. Zeker op het vlak van soft skills is er een verbetering en is het onderwijs er zich van bewust dat alleen een sterke technische bagage niet voldoende is."

5. Wat zijn de belangrijkste trends en uitdagingen in uw sector?

"Als ik naar ICT in een bedrijfsomgeving kijk, is dat bijvoorbeeld het feit dat werknemers steeds meer op zoek naar zijn ‘nieuwe manieren van werken’, waarbij ze de toestellen en technologie die ze thuis gebruiken ook in een professionele omgeving willen gebruiken. ‘Consumerization’ heet dat dan: waarom kunnen ze niet zelf kiezen welke computer of smartphone ze gebruiken? Waarom wordt social media zo weinig gebruikt om binnen het bedrijf met elkaar samen te werken, en waarom zou je niet zelf kunnen beslissen waar en wanneer je werkt, als je job dat toelaat natuurlijk. Dat vraagt enorme aanpassingen aan hoe bedrijven met ICT omgaan. Ik zou daar ook veiligheid aan toevoegen. Systemen en netwerken zijn steeds meer met elkaar verbonden. Het gebruik van eigen toestellen en softwaretools maakt dat de traditionele manieren van beveiliging gechallenged worden."

"Tenslotte is er een uitdaging in de verandering in businessmodellen. Mensen die daarin kunnen meedenken mogen zich altijd aanbieden."

6. Waar ligt het groeipotentieel in uw markt?

"De grenzen tussen traditionele it- en telecomdiensten verdwijnen steeds meer. Zelfs klassieke telefonie zal uiteindelijk een ‘cloud’-toepassing worden. Dat gaat gepaard met de introductie van heel wat innovatieve services die voor bedrijven belangrijke productiviteitsverbeteringen kunnen brengen, en voor ons natuurlijk een nieuwe markt creëren."

7. Welk project wil u met uw bedrijf nog realiseren voor 2020?

"Als ik naar mijn eigen afdeling kijk merk ik dat Telenet het afgelopen jaar verschillende keren uitgeroepen is tot beste telecomoperator voor bedrijven en organisaties, maar we blijven een relatief kleine speler in deze markt, met een lager marktaandeel dan dat we in de residentiële markt hebben. Tegen 2020 wil ik dat Telenet en onze reputatie bekender wordt bij de bedrijven en overheidsmarkt. Dit zal lukken als we ons marktaandeel substantieel kunnen verhogen."

8. Wat is de grootste fout die u maakte in uw carrière?

"Ik moet daar zwaar over denken maar eigenlijk ga ik daar liever niet op in. Het belangrijkste is immers dat je uit elke fout veel kan leren."

9. Wat vindt u het moeilijkste aan de crisisperiode die we al enkele jaren doormaken?

"Telenet heeft deze periode goed doorstaan, maar we merken een zekere terughoudendheid bij onze bedrijfsklanten om langlopende of strategische projecten te starten. Dat creëert natuurlijk een nieuwe marktdynamiek, waaraan we ons hebben moeten aanpassen. Bovendien is het vooral moeilijk voor de jonge generatie. Bedrijven zijn voorzichtiger met aanwerven, en hoewel de hooggeschoolden minder problemen hebben om een job te vinden is het allemaal minder evident geworden."

10. Wat is uw tip aan jonge starters die nu de arbeidsmarkt betreden?

"Begin te zoeken in een domein waar je passie ligt, en denk na voor wat soort functie je talent hebt. Dat is niet noodzakelijk wat je gestudeerd hebt, het kan ook ‘skills’ gebaseerd zijn zoals sociale vaardigheden. Als je een job vindt waarin je studies en skills combineert, kan je echt het verschil maken, en zal je succesvol zijn. Maar ik geloof dat het allerbelangrijkste is dat je je passie volgt."

Lees ook de interviews met andere CEO's uit deze reeks