Leer écht luisteren

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze je hoe je beter kan leren luisteren naar een collega die zijn verhaal wil doen.

Je kent misschien wel het volgende spreekwoord: We hebben twee oren en slechts één mond, om dubbel zoveel te kunnen luisteren als te praten.  Denk eens na over jouw gedrag wanneer je collega bijvoorbeeld z’n verhaal bij jou komt doen. Heb je de neiging om tussen te komen met goedbedoelde opmerkingen of advies? Of merk je dat je op zo’n moment je eigen verhaal begint te vertellen (‘Ja, dat heb ik ook meegemaakt toen…’ of ‘Inderdaad, bij mij was het zo dat…’)?

Beeld je even in wat jij van anderen verwacht wanneer jij hen aanspreekt met een persoonlijk probleem. Heb jij er op dat moment nood aan om hun verhaal te horen? Helpt het jou wanneer je gesprekspartner ongevraagd advies geeft? In de meeste gevallen allicht niet. Let er dus ook zelf op dat je de persoon de ruimte geeft om zijn of haar verhaal te doen, bijvoorbeeld door open vragen te stellen. Ook kan je proberen de gevoelens die de ander heeft, te erkennen en te benoemen (‘Ik merk dat je je nogal gefrustreerd voelt…’) of eventueel het verhaal samen te vatten in je eigen woorden (‘Begrijp ik je goed als ik stel dat…?’). Eventueel kan je nadien samen naar oplossingen zoeken.

Daarnaast is het ook minstens even belangrijk hoe je luistert naar en reageert op positieve verhalen, bijvoorbeeld wanneer je collega een langverwachte promotie heeft gekregen (‘Proficiat, ik weet hoe hard je daarvoor hebt gewerkt, je verdient het echt!’).  Probeer het zelf ook eens: meer luisteren en minder praten.

I.s.m. ISW Limits