Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Laat je doelen ook eens los

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je af en toe je doelen moet kunnen loslaten.

Bij veel mensen ligt de focus op het toeleven naar de doelen die ze voor zichzelf opgesteld hebben. Heel wat mensen zijn heel erg gemotiveerd en geëngageerd om hun doelen te bereiken. Maar dit engagement kan soms heel ver gaan: je kunt zo bezig zijn met je doelen, dat je ze niet meer kunt loslaten.

Hierdoor krijg je het moeilijk als opeens niet alles loopt zoals je wou of de bedoeling was. Om hiermee om te kunnen gaan, moet je voor een stuk ook afstand kunnen nemen of loslaten. Loslaten wil niet zeggen dat je onverschillig bent en niet meer om je probleem geeft of er niet meer aan denkt, maar wel dat je zowel de goede als slechte aspecten kan aanvaarden en zo rustig en kalm kunt blijven wanneer dingen niet gaan zoals je had gehoopt.

Stel dat je jezelf had voorgenomen om deze maand zeker een tiental nieuwe klanten te werven. Door verschillende externe factoren lukt dit minder goed dan je gehoopt had. Veel van de klanten die je contacteert, zijn niet aanwezig of hebben geen mogelijkheden om op jouw voorstel in te gaan. In dit geval kan je ofwel hevig beginnen panikeren en een worst case scenario bedenken. Stel dat je baas dit niet begrijpt en je hierdoor een slechte evaluatie krijgt. Dit helpt jou natuurlijk niet verder. Probeer het doel dat je je vooropgesteld had even los te laten.  Loslaten geeft je de kans om de weg die je hebt afgelegd te herbekijken en te kijken naar wat je heeft gehinderd om je doel te bereiken. Loslaten geeft je kansen om te groeien op weg naar je doel.

Loslaten kan je ook helpen naar je eigen gedachten te kijken en kan een manier zijn om je niet-helpende gedachten om te keren naar helpende gedachten. Daarnaast kan je loslaten ook beschouwen als een manier om voor jezelf te zorgen.

I.s.m. ISW Limits