Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Kwaliteit versus kwantiteit: doe af en toe eens wat minder

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je het wat rustiger aan kan doen.

Misschien ben jij ook dag in, dag uit druk bezig. Je probeert steeds meer taken en activiteiten te plannen in steeds minder tijd.  En kwantiteit beïnvloedt de kwaliteit van je activiteiten. Door te veel te (willen) doen, voel je je vaak niet gelukkig.

Probeer het allemaal eens wat simpeler aan te pakken: doe af en toe wat minder! Je zal gelukkiger worden omdat je takenlijstje niet zo hectisch meer is. Bovendien  geef je jezelf meer tijd om dingen te doen waar je plezier aan beleeft, meer tijd door te brengen met mensen die je graag hebt en meer tijd om gewoon te leven.

Probeer bij het plannen van taken en activiteiten met volgende zaken rekening te houden:

Voorzie je wel genoeg tijd voor iedere taak?

Vaak onderschat je  de tijd die je nodig hebt. Experts raden aan om het dubbele van de geschatte tijd te reserveren. Ga regelmatig na of de tijd die je gespendeerd hebt aan een taak overeenkomt met de tijd die je verwachtte eraan te besteden, zodat je er in de toekomst rekening mee kunt houden.

Heb je niet te veel taken op je lijstje staan?

Het gebeurt nogal eens dat je veel meer denkt te kunnen afwerken dan in feite het geval is en moet je sommige taken uitstellen of laten vallen. Leg daarom je prioriteiten vast: wat is het meest dringend en belangrijk? Duid dit bijvoorbeeld in fluo aan op je lijstje, zodat je eerst de dringende en belangrijke zaken kan uitvoeren.

Haal voldoening uit het schrappen van de taken die je al gedaan hebt.

Schrap datgene dat je al gedaan hebt, zo verleg je de focus van wat je niet gedaan hebt naar al datgene wat je wel gedaan hebt. Dat geeft voldoening! Schrijf ook kleine taakjes op je lijstje. Zo kan je veel schrappen. Dit versterkt het gevoel dat je veel gedaan hebt.

I.s.m. ISW Limits