Kmo op het internet? Vermijd deze 3 valkuilen

Kmo-ondernemers die hun bedrijf op de digitale markt lanceren, hebben de neiging steeds dezelfde fouten te maken. Wat je ook wil bereiken met je website of je socialmediaprofielen, dit zijn dé drie valkuilen die je absoluut moet vermijden in het digitale bestaan van je bedrijf.

 

1. Te veel betalen voor een website

Nu zoveel kleine en middelgrote bedrijven online willen gaan, is een plaag uit de beginjaren van het millennium weer opgedoken: webdesigners die profiteren van de onwetendheid van bedrijfsleiders om zich dik te laten betalen voor een minimum aan inspanning. Er bestaan anno nu zoveel handige, makkelijke en betaalbare tools om mooie en functionele websites te creëren, dat er geen enkele reden is waarom schoonheidssalons en dakwerkersbedrijfjes duizenden euro’s zouden moeten ophoesten voor een website.

 

2. Te snel opgeven op de sociale media

Iedereen die ooit een profiel heeft aangemaakt op de sociale media, kent de frustratie van een teleurstellend of onbestaand aantal volgers. Maar geef het toch niet te rap op als het gewenste resultaat uitblijft. Facebook is sowieso uitgegroeid tot een belangrijke speler in digitale marketing voor kmo’s, en zelfs als niet iedereen je vindt op de sociale media, zullen je potentiële klanten vast en zeker checken of je je profiel onderhoudt. Op het net vind je overal tips & tricks voor kmo’s die op Facebook willen.

 

3. Ik wil alles en ik wil het nu!

Sorry, maar de mentaliteit van instant bevrediging die heerst in de online wereld is niet van toepassing op de marketing van een kmo. Met andere woorden: het zal zijn tijd duren en de resultaten zullen niet meteen zichtbaar zijn. In plaats van zich te richten op ‘viraal gaan’ of op het genereren van 100.000 clicks, kan je marketingteam beter werken aan jullie plek in de zoekresultaten voor jullie sector en het opbouwen van een potentieel klantenbestand. Het zal misschien niet in één dag lukken, maar het zál lukken als je het juiste team hebt.

 

Ben jij marketeer en wil jij kmo's helpen om deze valkuilen te vermijden? Bekijk hier onze vacatures.