Kan mijn werkgever mij verplichten mijn LinkedIn-profiel af te sluiten?

Deze ochtend ontving ik een mail van mijn baas, waarin stond dat ik dringend mijn LinkedIn-profiel moet sluiten. Volgens mijn baas zou ik mijn network op mijn profiel kunnen gebruiken om een nieuwe job te vinden. Mag mijn baas verbieden dat ik een LinkedIn-profiel heb? Mag hij controleren wie in mijn network staat en vragen dat ik bepaalde contacten afschaf?’
Het antwoord van Karin Buelens van SD Worx

Tijdens de arbeidstijd beslist de werkgever of er toegang is tot de social media, zoals LinkedIn. Vanuit zijn werkgeversgezag kan de werkgever je de toegang tot de social media weigeren.

In je vrije tijd daarentegen mag je op LinkedIn doen wat je wil, op voorwaarde dat je je loyaal opstelt ten aanzien van je werkgever. Er bestaat een vrijheid van meningsuiting, al is deze niet absoluut. Zo mag je als werknemer geen fabrieksgeheimen prijsgeven, geen oneerlijke concurrentie voeren, of je werkgever niet in een kwaad daglicht stellen.

Het network, de contacten … is door de andere geregistreerde gebruikers raadpleegbaar. Maar enkel als je werkgever tot je contacten behoort, zal hij kunnen zien wie je andere contacten zijn. Vragen om bepaalde contacten te annuleren kan in principe niet.

In België bestaat er ‘vrijheid van arbeid’. Dit betekent dat men vrij is van job te veranderen als men dat wenst, uiteraard mits de ontslagregels gerespecteerd worden. Je werkgever kan of mag je niet beletten een andere job te zoeken.

Conclusie: de werkgever kan je niet verbieden een LinkedIn-profiel en bepaalde contacten op dat profiel te hebben, wel kan hij de toegang ertoe tijdens de werkuren verbieden.

I.s.m. SD Worx