Jobstudenten selecteren voor de zomerperiode

Naam: Els Caes

Leeftijd: 30 jaar

Diploma: licentiaat politieke wetenschappen

Functie: HR-medewerker Managementondersteunende Diensten - Personeel

Organisatie: Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij één van de Vlaamse overheden over zijn job. Deze week is het de beurt aan Els Caes, HR-medewerker Managementondersteunende Diensten - Personeel bij het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Vandaag kan ik een uurtje langer slapen, zalig. Omdat ik vanmiddag in Alden Biesen aanwezig moet zijn voor de interviews voor de jobstudenten, werk ik in de voormiddag van thuis uit. Heel handig! De werkgever voorziet een internetverbinding en van thuis uit kan ik dus perfect op ons netwerk. Ik neem eerst mijn mails door. Vervolgens neem ik de stapel cv’s voor de jobstudenten in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten erbij en neem deze nog eens snel door. Ik bel met de verantwoordelijke voor de jobstudenten logistiek in het KMSKA. Hij heeft ook al heel grondig alle cv’s doorgenomen. We bekijken de motivatie en interesses van de jobstudenten, hun huidige studierichting, eventuele voorgaande vakantiejobs … Op basis van deze criteria en de periode waarin ze kunnen werken maken we een selectie. Het is een beetje een puzzelwerk om de verschillende periodes op te vullen met geselecteerde kandidaten, maar we geraken er uiteindelijk uit. Voilà, weer eentje afgerond. Ik geef de gegevens per mail door aan mijn collega Ellen in Brussel, waarna zij de kandidaten kan contacteren.

Morgenochtend staat de cv-screening voor de twee jobstudenten in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee op de agenda. Het Frans Masereel Centrum is en zeer kleine buitendienst van het agentschap Kunsten en Erfgoed. Ik neem de cv’s door, de respons is hier beperkt maar de kwaliteit valt zeer goed mee!

Intussen is het bijna middag. Ik verzamel alle documenten die ik deze namiddag nodig heb voor de gesprekken voor de jobstudenten in Alden Biesen. Nog even iets eten en we zijn weg naar Bilzen.

Na een veertigtal minuutjes arriveren we op de prachtige landcommanderij. Ik word ook vandaag weer zeer hartelijk ontvangen. We zien vanmiddag de kandidaten voor de vakantiejobs van baliemedewerker en onderhoudsmedewerker. Hiervoor organiseren we jaarlijks ook selectiegesprekken. Deze jobstudenten hebben een publieke functie, dus vinden we het toch belangrijk om een kort gesprek met hen te hebben. Tijdens het gesprek peilen we naar hun huidige studies, interesses, hobby’s, voorgaande werkervaringen, talenkennis en gaan we ook na of ze iets weten over Alden Biesen. De studenten zijn allemaal netjes op tijd. We kunnen vlot alle gesprekken afronden. We evalueren de kandidaten en hakken de knoop door wie al dan niet wordt aangeworven. Ik praat nog even na met de directrice over de lopende activiteiten op Alden Biesen, dit weekend gaat de zomeropera terug van start! Het mooie weer zullen ze alvast mee hebben.

Ik vertrek rond 16 uur terug huiswaarts. Thuisgekomen beantwoord ik nog mijn mailtjes en de werkdag zit erop.