James Murdoch en 4 andere jonge miljardairs

Niet alleen oude dinosaurussen zijn stinkend rijk: sommige zakenlui klimmen al vroeg op in de bedrijfswereld en mogen zich jaarlijks ettelijke miljoenen salaris uitkeren.

1. Matt Maddox

CFO van Wynn Resorts, een hotelketen die vooral in Las Vegas actief is. Deze 35-jarige verdiende in 2009 15 miljoen dollar. De kamers en suites die het bedrijf aanbiedt zijn allen van het meest luxueuze type, en de prijzen zijn er natuurlijk niet min. Voor een gewone kamer mag je rekenen om zeker 300 dollar per nacht (zonder ontbijt, fooien, enzovoort), voor een suite zal je vlot meer dan 1000 dollar voor een goed nachtrust neertellen.

2. James Murdoch

Zoon van de grote mediatycoon Rupert Murdoch, die op dit moment in het oog van een schandaalstorm zit. Als ceo van News Corp. Europe & Asia kreeg deze 37-jarige in 2009 het aantrekkelijke loon van 8,8 miljoen dollar. In zijn portefeuille zitten onder andere de Britse kranten die eigendom zijn van News Corp., zoals The Sun en The Times.

3. G. Mike Mikan

De CFO van UnitedHealth Group, de moedergroep van een aantal gezondheidsgerelateerde bedrijven. Onder andere UnitedHealthcare, een grote ziekteverzekeraar in de VS, zit in de portefeuille. Deze 39-jarige mag nog net in dit lijstje plaatsnemen, en verdiende in 2009 5,8 miljoen dollar.

4. James P. Fortescue

Managing Director en Head of Liabilities van Annaly Capital Management, gesticht in 1997. In dat zelfde jaar ging het bedrijf ook naar de beurs. Deze investeringsgroep haalt vooral veel inkomen uit  onroerend goed. De 36-jarige manager kon door de boekhouding zorgvuldig te balanceren 5,6 miljoen dollar op zijn naam schrijven in 2009.

5. Keith A. Meister

Deze 37-jarige zakenman staat aan het hoofd van Icahn Enterprises, een groep met belangen in onder andere de auto-industrie, gaming, voedselverpakking, de metaalindustrie en onroerend goed. Hij is niet de eigenaar van het bedrijf, de meerderheid van de aandelen liggen nog steeds bij de stichter Carl Icahn, die op de 61ste plaats staan van rijkste personen ter wereld. Meister mocht wel 5,3 miljoen dollar op zak steken in 2009.

Bron: CNN money