Is dit het meest wanordelijke bureau ter wereld?

Door de troonsopvolging heerste er de voorbije weken een drukte van jewelste in de kantoren van Paris Match Belgique. De redacteurs hadden namelijk hun handen vol met de speciale 21 juli-editie van het magazine. Het RTBF-journaal zond onlangs een reportage uit over de totstandkoming van dit feestelijke nummer (zie video hieronder) en daarin was ook kort het bureau van hoofdredacteur Marc  Deriez te zien.

De meeste kijkers zullen even met de ogen geknipperd hebben, want zijn werkplek ziet eruit als een waar slagveld: tientallen kilo’s papier liggen in complete wanorde verspreid op zijn werktafel en zijn stoelen. Ook in alle hoeken van het kantoor stapelen de paperassen zich op. Een onwaarschijnlijk tafereel voor wie dit de eerste keer te zien krijgt, maar de collega’s van Deriez kijken er al lang niet meer van op.

Volgens een Duitse studie zou een rommelig bureau er trouwens voor zorgen dat je complexe problemen helderder kan benaderen. Door de chaos zou je namelijk sneller tot de kern van de zaak kunnen komen. Als dat klopt mogen de uitgevers van Paris Match op hun beide oren slapen met een hoofdredacteur als Deriez.

De bladenmaker heeft trouwens illustere voorgangers met legendarisch wanordelijke bureaus: onder meer Albert Einstein, Roald Dahl en de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry waren notoire sloddervossen.