Internationale Vrouwendag: het sterke geslacht op de werkvloer?

8 maart = internationale vrouwendag. De perfecte gelegenheid om de werkende vrouw in de schijnwerpers te plaatsen. Hoe bouw je als vrouw een succesvolle carrière uit? Wie zijn de rijkste vrouwen ter wereld? Welke verschillen bestaan er tussen mannen en vrouwen op de werkvloer?

Loonverschil

Tijden veranderen, en in vergelijking met vroeger zijn steeds meer vrouwen aan het werk. Toch is er nog wel degelijk sprake van een loonverschil tussen mannen en vrouwen. Hoe kan je als vrouw er toch voor zorgen dat je meer verdient? Enkele tips!

Wist je trouwens dat vrouwen die opslag vragen als minder aantrekkelijk worden beschouwd?

Als we een lijstje zouden maken van de landen waar je als vrouw het meeste voordelen geniet, welk zou dan het werkparadijs zijn voor vrouwen?

Rijke vrouwen

Niet alle vrouwen hebben last van het loonverschil, maar sommigen hebben er dan ook hard voor geknokt: bekijk hier het lijstje van de rijkste vrouwen ter wereld en ontdek meteen ook hun loon! Sommigen daarentegen wordt het geld zomaar in de schoot geworpen: 5 vrouwen die slapend rijk worden.

Ook in de sportwereld wordt er aardig wat verdiend door vrouwen. Welke sportvrouw verdient het meest? En hoeveel verdienden Kim en Justine al tijdens hun 2de carrière?

Vrouwen op de werkvloer

Vrouwen in de minderheid? Toch onderscheiden we meer hooggeschoolde arbeidskrachten onder de vrouwen dan onder hun mannelijke collega's.

Maar ook al zijn vrouwen hoger opgeleid, toch kan je bepaalde dingen als vrouw maar beter niet doen op de werkvloer, zo onderzocht professor Carol Kinsey Goman: 4 dingen die je als vrouw beter niet doet op het werk.

Een werkdag kan lang zijn en heel wat onverwachte wendingen in petto hebben. Wees als vrouw te allen tijde voorbereid en hou een aantal geheime wapens in de aanslag: 7 onmisbare spullen in de bureaulade van een vrouw. Check ook eens wat er allemaal in de kleerkast van een werkende vrouw hoort.

Zijn vrouwen dan werkelijk het sterke geslacht? Want mannen zijn vaker ziek dan vrouwen, zo blijkt…

Vrouwen: meet hier je ambitie!

Dat vrouwen in ieder geval weten wat ze willen blijkt nog maar eens uit een onderzoek dat Unique liet uitvoeren bij 3200 Belgische vrouwen tussen 18 en 75 jaar. Als het gaat om hun job blijken vrouwen hoge ambities te hebben. Zo wil bijna 1 op 2 vrouwen meer verdienen, wil 1 op 4 een interessantere jobinhoud en streeft 1 op 5 naar meer verantwoordelijkheid binnen haar job. Wil je weten hoe ambitieus jij bent? Meet je ambitie met de ambitiemeter en deel het erna met iedereen op facebook!

Zwanger! Wat nu?

Ben je ambitieus, maar hunker je ook naar een gezin? Laat je job je dan niet tegenhouden om werk te maken van dat gezinnetje. Ook als zwangere vrouw kun je perfect meedraaien in een bedrijf. Dit zijn je rechten en plichten!