Inge Vervotte: "Met mijn eerste job verdiende ik geen 1.000 euro"

Geboortedatum: 27 december 1977

Opleiding: Bachelor Sociaal werk (1998) aangevuld met een kandidaatsdiploma Pschogologie (2003)

Werkervaring buiten de politiek: Had tussen 1998 en 2002 verschillende functies binnen het ACV. Werd bekend toen ze als vakbondssecretaris de belangen van de Sabena-werknemers verdedigde.

In de politiek sinds: 2003

Website: ingevervotte.be

Bekijk haar volledige cv.

Hoeveel uren per week werken politici? Wat was hun allereerste job? Van welke job droomden ze als kind? Met de federale verkiezingen in aantocht vuren we een spervuur aan vragen af op de kopstukken uit de politiek. Beginnen doen we met Inge Vervotte, minister van Amtenarenzaken en Overheidsbedrijven.

1. Van welke job droomde je als kind? Huisarts
2. Deed je ooit een vakantiejob? Jawel, bandwerk in fabriek, poetsvrouw, café, …
3. Wat was je eerste echte job? Hoeveel verdiende je? Ik startte als medewerker op het ACV-dienstencentrum van Borgerhout en verdiende 39.317 Belgische Frank (974,64 euro).
4. Wanneer wil je zelf met pensioen? Daar heb ik nog geen idee over.
5. Welk advies geef je aan sollicitanten? Aan jongeren? Als je echt in iets geïnteresseerd bent en ervoor gemotiveerd bent, kijk dan naar wat je mogelijkheden zijn, eerder dan naar je beperkingen. Ga ervoor.
6. Wat zijn je 3 sterkste/slechte kanten? Sterkste: Empathisch, volhardend, betrouwbaar; zwakste: ongeduldig, perfectionistisch, controlefreak.
7. Hoeveel uren per week werk je gemiddeld? 80 à 100 uren
8. Wat was de laatste opleiding die je volgde? Bemiddeling en conflictmanagement
9. Wat was je grootste blunder tot nu toe? Ik heb ooit een lid van het koningshuis aangesproken in het Frans. Volgens het protocol moet je dit doen in je eigen taal.
10. Wat doe je om je te ontspannen na het werk? Ik verwen mezelf met een goeie massage of ga eens lekker uit eten en drinken.

Lees ook: Wat zijn de sterktes en zwaktes van Inge Vervotte?