Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

IPOS-manager: een gesprek met Jorgen Broothaers, PricewaterhouseCoopers


Jobinhoud

IPOS staat voor Integrated Processing & Outsourcing Services en combineert accountancy met fiscaliteit. Als student was ik al op zoek naar werk waarin de jobinhoud werd bepaald door eigen ambitie en inzet.

Agenda

In team dossiers behandelen en problemen oplossen, financiële rapporteringen en fiscale aangiften voorbereiden, vergaderen met klanten of collega's, allerhande telefonische contacten, beantwoorden van boekhoudkundige en fiscale vragen van ondernemingen.

Studies

Accountancy-fiscaliteit, handelswetenschappen, licentie economie of handelsingenieur. In de loop van de eerste jaren behaalt men dan meestal de titel van accountant en/of belastingsconsulent bij het IAB.

Competenties

Teamplayer, klantgerichtheid, analytisch denkvermogen, oog voor detail, initiatiefrijk en contactvaardig.

Salaris

Erg competitief salaris en tal van extra-legale voordelen. Tijdens de evaluatieronde kan er ook elk jaar gepraat worden over de salarissen. Afhankelijk van de individuele prestaties kan het salaris zeer snel stijgen.

Moeten we jaloers zijn?

Ik wou in elk geval een routinejob vermijden. Nu heb ik dagelijks contact met financiële verantwoordelijken van internationale ondernemingen en zoek ik in team naar oplossingen en opportuniteiten voor problemen die klanten ons aanreiken. Ik kan mijn familie of vrienden nooit zeggen welk werk ik binnen drie weken zal doen. De ene week vervang ik een hoofdboekhouder, de volgende week assisteer ik een onderneming bij haar Europese consolidatie.

Carrièremogelijkheden

Accountant-fiscalist is een knelpuntberoep en is bij de 'big four' zeker gegeerd. Voor een interne functie kan je eigenlijk in elke grote onderneming terecht.