Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hou je inbox in bedwang: stuur onbeleefde e-mails

Werknemers krijgen dagelijks een non-stop stroom e-mails te verwerken. De Griekse ondernemer Panayotis Vryonis heeft de oplossing: 'VSRE'.

Very short reply expected

VSRE staat voor 'very short reply expected'. Vryonis legt het uit op zijn website. "Ik krijg veel e-mails," zegt hij. "Mensen zijn vragen mij om advies, presentaties, vergaderingen, nieuwe projecten ... Vaak is het antwoord op een dergelijke mail een simpele 'ja', 'neen', 'dinsdag' of 'ik ben beschikbaar vanaf juli'. Maar omdat ik beleefd wil zijn, kleed ik mijn e-mail in met dingen als 'Beste John, bedankt voor ... , ik zou erg graag ... , maar op dit moment ben ik ... Bedankt, met vriendelijke groeten' enzovoort."

Al die plaisanterieën vindt hij tijdsverlies, zowel voor de zender als de ontvanger. Daarom is het makkelijker om in de onderwerpregel van een mail 'VSRE' op te nemen. Zo geef je aan dat je het ok vindt als je contactpersoon een kort (en misschien bot) antwoord stuurt.

De regels

Er zijn drie regels verbonden aan VSRE:

  • Het staat voor 'very short reply expected'.
  • Een kort antwoord kan bestaan uit één enkel woord, en beslaat doorgaans niet meer dan vijf woorden.
  • Als je vraagt om een VSRE, verwacht je dan aan antwoorden als 'neen' of 'misschien in augustus'. Als je een langer antwoord had gewild, had je niet voor VSRE moeten kiezen.

Maar misschien kent je contactpersoon VSRE helemaal niet? "Neem het op in het onderschrift van je mails," suggereert Vryonis. "Het is ook een geweldige manier om het concept te verspreiden."

Meer info? Bekijk het op vsre.info.