Hoger op de carrièreladder met Personal Impact (video)

Personal impact helpt je bij het vinden van een nieuwe job en bij het maken van carrière in je huidige job. Het is meer dan louter ‘personal branding’ waarbij je jezelf als merk gaat positioneren. Bij personal impact wordt niet enkel gekeken naar wat jij wilt uitstralen maar ook hoe dit overkomt bij anderen, met andere woorden hoe anderen jou zien en wat de impact is daarvan.

Een effectieve personal impact bereik je in twee stappen.

Stap 1: wat wil jij uitstralen?

Bepaal welke troeven je wil in de kijker zetten. Dit zijn uiteraard je sterke punten, maar ook bepaalde waarden, zoals degelijkheid of betrouwbaarheid, maar misschien ook creativiteit of enthousiasme. Belangrijk hierbij is dat je ervoor zorgt dat je deze waarden congruent uitstraalt en dat dit terug te vinden is in alle facetten van je persoonlijkheid. Dus niet alleen in je kleding en kapsel, maar ook je lichaamstaal, stemgebruik en – zeer belangrijk - je online aanwezigheid via social media en dergelijke.

Stap 2: Hoe zien anderen jou?

Wat is het imago dat je momenteel uitstraalt? Welke indruk laat je achter? Hiervoor kan je natuurlijk terecht bij vrienden, familie en collega’s. Wellicht krijg je al heel wat nuttige feedback, maar helemaal objectief zal deze informatie waarschijnlijk niet zijn. Om neutrale, direct bruikbare én opbouwende feedback te krijgen, doe je best beroep op een consultant of externe coach die je hierbij kan helpen.

In deze video geeft personal impact coach Véronique Hoex meer toelichting:
 

Meer info over de cursus Personal Impact