Hofnar

Competence Indicator

Je bent een hofnar.

Aan emotionele intelligentie bij jou geen gebrek? Je vindt gemakkelijk een creatieve oplossing voor problemen? Niets ontgaat je kritisch oog? Dan ben jij een geboren hofnar.

De hofnar heeft een grote mensenkennis en wordt niet graag kort gehouden. Hij speelt met alternatieve ideeën, visies en plannen.

Verzet

Als hofnar word je niet graag kort gehouden en kom je gemakkelijk in verzet tegen diegene die de touwtjes in handen hebben. Temeer daar je snel door hebt waar ze te kort schieten, als ze onrechtvaardig zijn of mensen kwetsen.

Je grote voordeel is dat je je kritiek op creatieve wijze brengt en meestal humoristisch weet in te kleden.

Je ziet vaak andere mogelijkheden, maar ook al vlug allerlei beperkingen die bij de realisatie ervan problemen kunnen opleveren.

Mensenkenner

Je bent een geboren mensenkenner, niet in het minst omdat je graag mensen bestudeert. Je kent hun zwaktes en speelt daar handig op in. Je ziet wat ze beloven en wat ze in werkelijkheid doen. Daarbij 'begrijp' je snel hoe ze het voor mekaar krijgen.

Door dit inzicht kan je gemakkelijk manipulatief uit de hoek komen. Je behoort tot allerlei informele netwerken. Roddel en allerlei verhaaltjes interesseren je sterk, hoewel al die verhalen wel je verontwaardiging opwekken.

Je bent erg toegankelijk en zoekt anderen op om nieuwe ideeën te toetsen. In een discussie, die jij doorgaans uitlokt, vertolk je de kritische stem.

Uitdaging

Stilzitten staat niet in je woordenboek. Je blaakt van ambitie maar zet die zeker niet blind door. Je ingebouwde kritische rem houdt je tegen tot het uiterste te gaan.

Wellicht beschouw je macht als een relatief iets waardoor je er niet onbezonnen voor gaat.

Het creatieve in jou kijkt hoopvol naar de toekomst en wil er het positieve uithalen. De kritische stem in jou doet je dan weer twijfelen waardoor je vaak een beetje onrustig bent.

Interesse voor anderen

Je interesse voor anderen is je grote troef. Mensen hebben aan jou een echt luisterend oor.

Door je pittigheid en je soms verrassende creativiteit trekken mensen graag met je op. Zij zien duidelijk in welke eindeloze bron van creativiteit er in jou schuilt. Anderen brengt dat dan weer in verwarring.

Lees ook volgende dossiers over:

Creativiteit
Online creativiteitscursus
Test je creatieve denkvermogen!
Emotionele intelligentie
7 manieren om je nieuwe baas te overleven
Hoe ga je om met kritiek?