Hoeveel verdienen de meest sexy vrouwen ter wereld?

Onlangs publiceerde mannenblad FHM zijn jaarlijkse top 100 van de meest sexy vrouwen ter wereld. Ook dit jaar opteerden de lezers van het magazine weer voor een goddelijke potpourri van welgevormde actrices, modellen, presentatrices en zangeressen. Maar betekent mooi ook rijk? Hoeveel verdienen de schoonheidskoninginnen uit deze lijst eigenlijk?

Rosie Huntington-Whiteley

 

asset/49198

 

De aller‘hotste’ vrouw die op aarde rondloopt is volgens de FHM-lijst de 24-jarige Rosie Huntington-Whiteley. Dit model en actrice werd vooral bekend toen ze mocht opdraven als vervangster van Megan Fox voor de opnames van de nieuwe Transformer 3-film. Daarvoor werkte de oorspronkelijk uit Plymouth (Engeland) afkomstige Huntington-Whiteley zich al in de picture als model voor lingeriefabrikant Victoria’s Secret en prijkte ze op de befaamde Pirelli-kalender. Behalve de lezers van FHM stemden trouwens ook die van mannenblad Maxim haar naar de eerste plaats van hun ‘Hot 100’-lijst.

Inkomen: financieel is Huntington-Whiteley nog geen absolute topper; haar nettowaarde wordt op 5 miljoen dollar geschat.

Katy Perry

 

asset/49193

 

Nummer twee in de lijst, de Amerikaanse Katy Perry (echte naam: Katheryn Elizabeth Hudson), kan behalve haar stem ook haar prominente boezem als troef uitspelen. Nadat ze het eerst zonder al te veel succes geprobeerd had als zangeres van religieuze liederen, brak ze in 2008 wereldwijd door met haar hit ‘I kissed a girl’. In oktober 2010 stapte ze in het huwelijksbootje met de Britse komiek Russell Brand.

Inkomen: Perry zou tussen mei 2010 en mei 2011 zo’n 44 miljoen dollar verdiend hebben.

Rihanna

 

asset/49195

 

Ook de bronzen plak is voor een zangeres. De 23-jarige pop- en R&B-ster Rihanna scoorde hits met onder meer ‘Pon de replay’, ‘Umbrella’ en ‘Don’t stop the music’. Eind vorig jaar bracht ze haar vijfde studioalbum ‘Loud’ uit, met daarop de single ‘S&M’, die in verschillende landen voor controverse zorgde wegens de gewaagde bijhorende videoclip. De roodharige, uit Barbados afkomstige zangeres verkocht tijdens haar carrière wereldwijd meer dan 25 miljoen albums en 45 miljoen singles.

Inkomen: haar nettowaarde zou zo’n 72 miljoen dollar bedragen.

Megan Fox

 

asset/49196

 

Sekssymbool nummer vier is de Amerikaanse Megan Fox, die zowel Iers, Frans als Indiaans bloed in de aderen heeft stromen. Als jong meisje bekwaamde ze zich al in acteer- en modellenwerk. Haar eerste filmrol speelde ze in de komedie ‘Confessions of a Teenage Drama Queen’ met Lindsay Lohan, maar echt beroemd werd ze pas door haar vrouwelijke hoofdrol in de twee Tranformers-actiefilms. Beide films waren grote kassuccessen: de eerste, uit 2007, bracht 709,7 miljoen dollar op, de tweede, uit 2009, deed het nog beter met 835,2 miljoen dollar. Momenteel werkt Fox als actrice en producer mee aan de filmadaptatie van de comic Fathom.

Inkomen: haar nettowaarde wordt geraamd op 15 miljoen dollar.

Olivia Wilde

 

asset/49197

 

De New-Yorkse schoonheid Olivia Wilde maakt de top 5 compleet. Deze 27-jarige actrice begon haar carrière in 2000 en was te zien in films zoals ‘The Girl Next Door’, ‘Alpha Dog’ en ‘Turistas’.  Het meest bekend werd ze met haar rol in de tv-serie ‘The OC’. Tegenwoordig speelt ze dokter Remy Hadley (alias Thirteen) in de serie ‘House MD’.  Ook was ze te zien in de sciencefictionfilm ‘Tron: Legacy’ uit 2010.

Inkomen: haar nettowaarde zou 8 miljoen dollar bedragen.