Hoeveel verdienen de Black Eyed Peas?

Zondagavond bouwen ze een feestje op de wei van Werchter, en we kunnen er wel zeker van zijn dat ze daarvoor goed betaald worden.

Sinds Fergie in 2003 de groep vervoegde, zijn de Black Eyed Peas niet meer weg te slaan van radio en televisie. Het begon met de hit Where is the love?, maar ondertussen staan ook knallers als Let’s get it started en Shut up op hun naam. De hits I got a feeling en Boom boom pow stonden op het hetzelfde moment op nummer 1 en 2 van de Amerikaanse hitlijsten, een eer die voor niet veel artiesten is weggelegd.

De omzet voor één concert bedraagt om en bij de 1 miljoen dollar. Per concert strijken will.i.am en de zijnen dus 250.000 tot 350.000 dollar winst op. Er is één uitzondering: de Peas traden vorig jaar op tijdens de zogenaamde half time show van de Superbowl, de best bekeken televisie-uitzending van het jaar. Ze werden niet betaald voor dit optreden, al werden wel alle onkosten vergoed. En de promotie is natuurlijk onbetaalbaar.

In 2010 verdiende het viertal het astronomische bedrag van 61 miljoen dollar, en doet het daarmee beter dan onder andere Justin Bieber (53 miljoen dollar), Katy Perry (44 miljoen dollar) en Muse (35 miljoen dollar).

Zondagavond zet de Californische hitmachine ongetwijfeld de festivalweide in brand.