Hoeveel stijgt je loon als je een MBA doet?

Wil je veel geld verdienen? Een MBA zou je op weg kunnen helpen. Met dit diploma op zak kun je 65 tot 78% meer verdienen.

“Een MBA, ofwel een ‘Master of Business Administration’, is een opleiding die mensen volgen als ze een aantal jaren ervaring hebben in de bedrijfswereld. De voornaamste reden is om hun kennis te verbreden”, vertelt Yolande Habets van de 'Vlerick Leuven Gent Management School'. Een MBA wordt gezien als een professionele master en niet als een academische.

Loonstijging tot 78%

Als je je MBA hebt afgerond, kan een loonstijging van 65 tot 78% in het verschiet liggen. Zo meldt ook Yolande Habets: “Door een MBA te volgen, verbreden de mensen hun kennis. Hierdoor kunnen ze een hogere functie ambiëren en bijgevolg ook meer geld verdienen. Een ingenieur kan zich met een MBA nadien opwerken tot het general management. Indien je er dus vroeg genoeg mee begint, is een loonstijging zeker mogelijk.”

Vooral engineering

Op de 'Vlerick Leuven Gent Management School' ontvangen ze allerlei mensen met een verschillende achtergrond. “25 tot 40% van onze studenten komen uit de engineeringsector. Maar evengoed studeren er ook mensen uit de wetenschappelijke wereld. ¼ van de mensen die hier een opleiding volgt, komt uit andere sectoren zoals de medische sector of heeft een diploma rechten op zak”, aldus Habets.

De 'Vlerick Leuven Gent Management School' is een van de scholen waar je een MBA kunt behalen. Het is bovendien de enige Belgische school die zich in de top-100 bevindt van de 'Global MBA Ranking 2012', opgesteld door de Financial Times.

Bachelor- of masterdiploma

Ook een bachelor- of masterdiploma hoger onderwijs of universiteit kan al een stap in de goede richting zijn om meer geld te verdienen, blijkt uit onze Salarisenquête van 2010. Met een bachelordiploma van de hogeschool verdien je algauw 24% meer dan iemand zonder diploma. Volg je nadien aan de hogeschool nog een masteropleiding, dan komt daar nog eens 13% bij. Diegene met een universitair diploma mogen rekenen op 47% meer.

QS World MBA Tour

Zie je zo'n loonstijging wel zitten, en heb je de capaciteiten om een MBA tot een goed einde te brengen? Op 8 maart houdt de QS World MBA Tour halt in Brussel. Je kan er workshops volgen en leren hoe je zo'n MBA best aanpakt. Deze beurstournee trekt daarna verder naar steden als Parijs, Genève, Frankfurt en Dubai.

Schrijf je hier in!