Hoe zorg je ervoor dat werkgevers je vinden op LinkedIn?

Ego-googelen doet iedereen weleens. Maar wie gevonden wil worden door een potentiële werkgever moet er vooral voor zorgen dat zijn profiel hoog scoort in de zoekresultaten van LinkedIn.

LinkedIn is tegenwoordig namelijk de sociale netwerksite waar ‘het’ gebeurt voor actieve professionals. Het is dan ook daar dat rekruteerders en headhunters op zoek gaan naar interessante profielen. Natuurlijk wil ook jij gevonden worden, maar het probleem is dat die mensen waarschijnlijk niet zullen zoeken op je naam - want die kennen ze niet. Wel kunnen ze zoeken op functies, sectoren, expertisegebieden

Ga zelf aan de slag

Het goede nieuws is dat je ervoor kunt zorgen dat jouw profiel ook opduikt in de resultaten van dat soort zoekopdrachten. Personal branding-coach Tom Scholte legt uit hoe je dat doet.

“Allereerst ga je naar je eigen LinkedIn-homepagina. Daar klik je vervolgens op de optie Advanced, rechtsboven in beeld.”

 

“Je komt nu terecht in een zoekscherm waar je kunt zoeken op onder andere Keywords en Title.”

 

Keywords en Title zijn de zoekopties die rekruteerders of headhunters gebruiken als ze op zoek gaan naar mensen met een bepaald profiel. Ze zoeken dan bijvoorbeeld een specialist in financiële audit of een programmeur met kennis van ‘.Net’.

Je kan zelf nagaan hoe goed je scoort voor zoektermen uit je eigen branche. Geef bijvoorbeeld gewoon eens je eigen sector in, zoals onderwijs, ICT of zorg. Of probeer ook een van je werkzaamheden in te geven, bijvoorbeeld redactie, training, onderzoek of consulting. Of een specialisatie zoals ‘interne communicatie’, ‘bedrijfsovernames’ of ‘.Net’.

Vul ook je functie in. Dat kan zowel bij Keywords als bij Title: projectmanager, vormgever, ontwikkelaar …

Klik dan op Search en kijk of je profiel opduikt in de top 5 van de zoekresultaten.

Ja? Mooi, dan staat je profiel al helemaal op punt. Indien niet, dan kan je een en ander nog bijwerken.”

Verwerk zoekwoorden in je profiel

“Word je niet goed gevonden op LinkedIn, dan is het zaak om de woorden die je bij je zoekopdracht gebruikt hebt meermaals te verwerken in je profiel.

Het begint al bij de titel die je jezelf geeft. Waarschijnlijk heb je daar je officiële functienaam ingevuld, maar misschien is die niet zo duidelijk of echt sprekend. Voeg dan gerust nog een verduidelijking toe of gebruik een synoniem. Verwerk in de functietitel alvast een paar zoekwoorden waarop jij gevonden wil worden.

Dan het rubriekje Summary, iets wat veel mensen niet helaas niet invullen. Gebruik dit opnieuw om de voor jou belangrijke zoektermen te vermelden. In het veld Professional Experience & Goals verwerk je de zoekwoorden in een aantal korte zinnen waarin je uitlegt wat je precies al gedaan hebt en wat je nog wil bereiken. Bijvoorbeeld: ‘More than 15 years international experience in planning, monitoring and evaluation activities. Looking for an international opportunity’. Bedien je gerust van het Engels als je mikt op een carrière in een internationaal bedrijf.

Onder Specialities som je gewoon de gewenste zoektermen op.

Je herhaalt je zoektermen nog een keertje bij je opleidingen en ervaringen. Zet er per functie gerust ook een drietal voorbeelden van gerealiseerde projecten bij, dat maakt je profiel meteen een stuk geloofwaardiger.

De wijzigingen die je op deze manier doorvoert hebben onmiddellijk hun effect op de vindbaarheid. Test dus maar meteen eens uit of de nieuwe versie van je profiel nu wel hoog scoort als je zoekt op de termen die belangrijk zijn voor jou.”

Blijf geloofwaardig

Je profiel op deze manier aanpassen lijkt misschien op manipulatie, maar dat hoeft het daarom nog niet te zijn. Blijf vooral eerlijk in de dingen die je over jezelf zegt. Bij LinkedIn zijn vertrouwen en geloofwaardigheid erg belangrijk. Daarom komt het er ook op aan om de kwaliteiten en de ervaringen die je hebt op een zo efficiënt mogelijke manier naar voren te brengen.

Bron: Intermediair.nl