Hoe word jij de meest gevolgde twitteraar?

Meer dan 3 miljoen volgers voor Google, bijna 2 miljoen voor Starbucks. Doe je het goed dan kan je als bedrijf veel mensen bereiken met je twitterprofiel. Neem alvast deze twittertips door en misschien word jij wel een van de meest gelezen twitteraars.

Zorg dat je betrokken bent

Wil je je als bedrijf profileren op Twitter, dan moet je naast actief zijn ook goed luisteren naar je fans. Je kan er interessante informatie oppikken en rechtsreeks in contact treden met je volgers. Beantwoord (in de mate van het mogelijke) vragen van jouw fans. Het toont dat je betrokken bent en wil inspelen op hun vragen en noden.

Ga ook eens kijken bij andere twitteraars uit jouw sector. Als er ‘influencers’ tussen zitten met interessante content, neem dan de moeite hierop af en toe te reageren. Misschien word je wel opgemerkt door andere twitteraars.

Ga op zoek naar journalisten die over jouw sector of branche schrijven. Het kan strategisch interessant zijn hen te volgen.

Gebruik de juiste trefwoorden

Wil je snel gevonden worden op Twitter, gebruik dan goede trefwoorden in je tweets.

Dan Zarella, social media expert, onderzocht zo’n 5 miljoen tweets en 40 miljoen retweets. In zijn studie “The science of retweeting” vond hij dat deze 20 Engelstalige woorden het meest geretweet worden:

1. you
2. Twitter
3. please
4. retweet
5. post
6. blog
7. social
8. free
9. media
10. help
11. please retweet
12. great
13. social media
14. 10
15. follow
16. how to
17. top
18. Blog post
19. check out
20. new blog post

Gebruik hashtags

Dit gaat voort op de vorige tip. Wil je snel gevonden worden gebruik dan geschikte hashtags die goed omschrijven waarmee je bezig bent.

Voeg ingekorte links toe

Ook volgens bovenstaande studie van Dan Zarella worden tweets mét links het meest geretweet. Gebruik wel een ingekorte versie van een link. En dan nog liefst een link die verwijst naar jouw bedrijf of bedrijfswebsite.

Opletten voor promotionele tweets

Let wel op dat je tweets niet te promotioneel overkomen. Wanneer je producten wil aanprijzen, probeer dat dan te doen met de nodige inhoud: leuke of interessante weetjes waarvan je denkt dat anderen dit willen delen.

En schoenmaker blijf bij je leest: wanneer je zakelijk wilt twitteren hou het dan ook bij zaken die over je bedrijf of sector gaan. Ga niet plots je mening spuien over de laatste ontwikkelingen in de Belgische politiek.

Let op het tijdsstip van je tweet

Hier bestaan verschillende theorieën over. Je tweets hebben de meeste kans om in de voormiddag gelezen te worden, tussen 9u ’s ochtends en 12u ‘s middags, het moment waarop de meeste mensen achter hun computer kruipen om aan de (werk)dag te beginnen.  

Maar denk vooral met je gezond verstand. Vraag je af wanneer de meeste van jouw fans of klanten online zullen zijn.

Analyseer je tweets

Wil je je tweets analyseren dan kan dat bijvoorbeeld met Crowdbooster. Je kan er nagaan hoeveel keer je berichtje geretweet werd, welke invloedrijke personen jij volgt, wanneer je best een tweet kan uitsturen …

Bron: Quero Media, Dan Zarella

Benieuwd naar het aantal volgers van @vacaturedotcom?