Hoe vult Ingeborg tegenwoordig haar dagen?

Geboren: 15 oktober 1966

Studies: Studio Herman Teirlinck

TV-programma's: Schuif Af, Blind Date, All You Need is Love, Trouwshow, Vakantiekriebels, Niets dan de Waarheid, ...


Zangeres: nam in 1989 deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Door de Wind'

Winnares van verscheidene Gouden Ogen: populairste presentatrice, zangeres, ...

 

Misschien herinner je je het populaire kinderprogramma Schuif Af nog wel? Of de legendarische uitspraken van kandidaten in Blind Date en All You Need is Love?

Presentatrice van dienst was Ingeborg Sergeant, die destijds het mooie weer maakte bij VTM. Recent gaf ze toe dat bijna alle vragen en antwoorden in het bekende datingprogramma gescript werd door de redactie. Waar houdt ze zich tegenwoordig zoal mee bezig?

Wat doe je tegenwoordig?

“Ik heb een centrum voor zelfontplooiing opgericht en daar gaat het meeste van mijn tijd naartoe. Ik geef er zelf workshops, maar verdeel de werkdruk ook wel door samen te werken met gastdocenten. Als je constant bezig bent met thema’s als in balans zijn met jezelf, moet je ook de daad bij het woord voegen, vind ik.”

“Maar daarnaast doe ik nog een heleboel zaken; ik zing nog, ik schrijf boeken, ben moeder, … Zo is het trouwens altijd al geweest, ik ben niet echt in een hokje te stoppen. Al vinden mensen dat soms wel gemakkelijker.”

Krijg je al die zaken gecombineerd?

“Tja, eigenlijk wel. Mijn lichaam is daarvoor een goede antenne. Zolang ik vrede heb met wat ik doe en vreugde beleef aan die activiteiten, ga ik er ervoor. Die twee zaken zijn voor mij het belangrijkste. Dat is ook kenmerkend voor mijn loopbaan. Vanaf het moment dat iets een opgave werd, stopte het voor mij. Tijdens mijn VTM-periode – dat was toch 14 jaar – had ik het gevoel dat ik van de ene hobby in de andere viel. Het was natuurlijk ook een mooi vervolg op mijn studies aan Herman Teirlinck. Ik mocht presenteren, zingen, acteren, … Ik vind trouwens dat andere mensen ook voor plezier en geluk in hun werk moeten kiezen. Onbegrijpelijk dat sommigen iedere dag met tegenzin gaan werken.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Mijn dagen zijn nooit dezelfde. Omdat ik workshops geef, werk ik meestal ’s avonds en tijdens het weekend. Ik probeer mijn activiteiten ook wel wat te spreiden. Heb ik een zwaar weekend gehad, dan doe ik het daarna wat rustiger aan. Zo ben ik vanochtend om 10u gaan joggen. Omdat ik heel vaak met meditatie bezig ben en geregeld stilzit, vind ik beweging extra belangrijk. Om 12u trek ik naar Brussel voor een project met Disney. Ze hebben me gevraagd om enkele dingen in te spreken. Vanavond heb ik ook een repetitie gepland voor een optreden dat ik binnenkort in Biarritz geef. Daarbovenop ben ik hard bezig aan de voorbereiding van een theatertour die binnenkort van start gaat.

Mis je het werken voor een grote zender niet?

“Eigenlijk niet. Laatst was ik nog in het VTM-gebouw voor de opnames van het programma Domino. Toen dacht: ik ben hier rond. Het is een totaal andere wereld waarin ik nu verkeer. En dat vind ik best zo. Ze hebben me voorgesteld om een nieuwe piloot te maken voor Schuif Af. Dat vind ik wel heel plezant. Toen we daarvoor samen hadden afgesproken, merkte ik dat de absurde interactie met mijn collega’s nog steeds dezelfde was. Ik zie dat dus wel zitten, maar het centrum dat ik heb opgericht gaat nu even voor.”

Ingeborg op het Eurovisiesongfestival in 1989
(met op de achtergrond een jonge Stef Bos)