Hoe verkoop je jezelf aan de telefoon? (video)

Hoe zorg je er voor dat je die afspraak krijgt met die belangrijke persoon binnen een bedrijf? Heb jij ook koudwatervrees voor cold calling? Dan ben je niet alleen: de meeste commerciëlen zien op tegen prospectie en stellen deze activiteit vaak uit. Telefonische afspraken maken of cold calling is nochtans een essentieel onderdeel van hun job. Een goeie prospectie injecteert nieuwe zuurstof in het bedrijf en zorgt voor nieuwe klanten en dus meer omzet. Ondernemingen verliezen immers jaarlijks gemiddeld 20% van hun klantenbestand, actief prospecteren is dus broodnodig.

Of je nu een product, een dienstverlening of jezelf wilt verkopen: alles begint met een afspraak

Hoe krijg je de persoon aan de andere kant van de lijn zo ver dat deze “Ja” zegt?

Twee belangrijke zaken kunnen je daarbij helpen en dat zijn enerzijds je mentale ingesteldheid (of attitude) en anderzijds je voorbereiding. Dat laatste vooral is essentieel om goede resultaten te boeken.

In deze video geeft Hilde Jacobs enkele nuttige tips over hoe succesvol afspraken te maken en op welke manier je vaker een “Ja” te horen krijgt aan de telefoon.

Hilde Jacobs
Hilde Jacobs is een rasechte trainingsprofessional die vooral haar talent inzet voor het verhogen van productiviteit in de bedrijfswereld. Naast sales en communicatie is time management één van haar sleuteldomeinen. Sinds 2000 is Hilde Jacobs als lector verbonden aan de opleiding Marketing van het PHL Hasselt. Hilde Jacobs is een professionele duizendpoot die van vele markten thuis is.

Meer info over de cursus Succesvol Prospecteren