Hoe reageer ik als twee van mijn werknemers in de clinch gaan?

"Meestal begint het onschuldig met een meningsverschil tussen twee werknemers. Maar wat als een spanning tot een (koude) oorlog leidt? Stellen we dadelijk ons grof wapengeschut op?"
Het antwoord van Frederik Imbo, Expert Academy

 Expert Frederik Imbo, die met succes teams en individuen begeleidt tijdens spanningen, geeft een overzicht van vier mogelijke reacties op conflicten.

1. De passieve struisvogel

Kop in het zand? Even de andere kant opkijken? Soms blijven we passief buitenstaander om ergere conflicten te vermijden of om zelf niet meegezogen te worden in een negatieve spiraal. 

Het gevolg van deze passieve instelling is dat je steeds kwader wordt op jezelf, omdat er niets opgelost geraakt.

2. De agressieve leeuw

Je briest en schopt in het rond. Conflicten moet je met conflicten bestrijden. Oog om oog, weet je wel. Iedereen eens goed laten zien wie de baas is. Hierbij schenk je enkel aandacht aan je eigen belangen. De ander telt niet mee. 

3. De manipulatieve slang

Via een listige omweg krijg je toch je zin. Het algemeen welzijn wordt ter hulp geroepen. Staak het conflict niet voor mij maar voor de grote baas uit Brussel die straks langskomt. Of voor secretaresse Michèle die een zwak hart heeft.

4. De empathische giraf

Zou het niet heerlijk zijn als je bij een moment van spanning kan reageren op een manier waarbij je zowel rekening houdt met jezelf als met de ander? Dat kan! Dit is dan een assertieve reactie. Je zorgt ervoor dat je zelf tevreden bent met de oplossing, maar ook dat de ander er tevreden mee is.

We begrijpen en erkennen het conflict en stellen voor om het gesprek verder te zetten in een andere ruimte. Hierbij luisteren we naar de beide versies, terwijl we noteren. Het opschrijven wat iemand zegt, maakt zijn woorden meteen belangrijk. Met deze gegevens, proberen we al intermediair een compromis voor te stellen die zorgt voor een win-win voor beide partijen.

Als het conflict te hoog is opgelaaid, kiezen we ervoor om de twee personen eerst apart en dan pas samen te spreken.

 

In de praktijkgerichte opleiding Conflicthantering leer je hoe je conflictsituaties kan aanpakken en ombuigen naar een vlottere samenwerking. We onderzoeken samen hoe we tot de oorzaak van de spanningen kunnen komen. Expert Frederik Imbo begeleidt deze Tweedaagse. De volgende Open Training vindt plaat op dinsdag 28 en woensdag 29 mei in Gent.

Meer info en inschrijvingen.

I.s.m. Expert Academy