Hoe kan je je best voorbereiden op een jobbeurs?

Vandaag vindt op de Heizel de grote jobbeurs Talentum plaats. Als ook jij van plan bent om er je droomjob te gaan zoeken, dan doe je er ook  goed aan om je degelijk voor te bereiden. Ben jij al klaar om te gaan solliciteren?

1. Verzorg je kledij

Ook al gaat het niet om een klassiek sollicitatiegesprek, dat is nog geen reden om op te dagen in een gescheurde jeansbroek. Mannen dragen best een hemd en scheren zich netjes, vrouwen kunnen kiezen voor een vestje en discrete make-up.

Bekijk onze tips over hoe je je best kleedt bij een sollicitatiegesprek.

2. Informeer je

Bekijk hier welke bedrijvan aanwezig zijn op Vacature Talentum. Zorg dan ook dat je voldoende geïnformeerd bent als je naar Talentum komt. Welke bedrijven interesseren je? Welke jobaanbiedingen hebben ze? Het speelt in je voordeel als je de bedrijven waar je je cv achterlaat al enigszins kent.

3. Update je profiel op Vacature.com

Op Vacature Talentum hoef je helemaal geen papieren cv's mee te brengen. Bij je bevestigingsmail krijg je een QR-code, die je op elke stand kan laten inscannen. Deze code bevat alle informatie van je online cv op Vacature.com. Zo kunnen recruiters je later makkelijk opnieuw contacteren. En je spaart bomen uit!

4. Bereid je ‘elevator pitch’ voor

Jobbeurzen zijn ideale netwerkgelegenheden. Bereid dus een zogenaamde elevator pitch voor: een korte presentatie van jezelf waarin je jouw competenties en ervaringen in de verf zet. Zo’n verkoopspraatje moet kort, precies en efficiënt zijn. Oefen het een aantal keer vooraleer je jezelf ermee gaat voorstellen bij bedrijven. Houd het vooral ook professioneel.

5. Verzamel visitekaartjes

Als je rekruteerders ontmoet, vergeet dan niet om aan ieder van hen een visitekaartje te vragen. Op die manier kan je later opnieuw contact opnemen om te zien of jouw kandidatuur hun interesse heeft opgewekt.

6. Eens ter plekke, denk dan praktisch

Vergeet niet om iets te eten voordat je naar de beurs vertrekt. Je zal veel meer geconcentreerd zijn als je maag niet voortdurend aan het knorren is tijdens de gesprekken die je voert met rekruteerders. Vermijd wel om te roken voor of tijdens het evenement: een tabaksadem zal je gesprekspartners afschrikken.

Maak op basis van de drukte in je hoofd ook een planning op van welke stand je je wanneer gaat bezoeken.