Hoe je carrière verder uitbouwen zonder een team te managen?

Je hebt ervaring opgebouwd en bent klaar om een volgende carrièrestap te zetten? Veelal lonkt dan een promotie tot teammanager. Maar wat als je helemaal geen zin hebt om een team te leiden? Hoe kan je dan toch carrière maken?

Goede redenen

Niet iedereen droomt ervan om aan het hoofd van een team te staan. Vaak zijn daar ook aanneembare redenen voor. Ten eerste moet een goede manager over een aantal kwaliteiten beschikken die simpelweg niet iedereen heeft. Als chef moet je bijvoorbeeld kunnen delegeren, motiveren en beslissingen nemen.

Sommigen geven ook niet graag leiding en verkiezen om zelf uitvoerende taken te blijven doen. Als chef voortdurend aan je mouw getrokken worden door je medewerkers vindt namelijk niet iedereen even aanlokkelijk.

Toch is het vaak moeilijk om je oversten duidelijk te maken dat je geen teamleider wilt worden. Vaak zal dit op onbegrip stuiten. Daarom is het nuttig om zelf aan alternatief voorstel te lanceren. We zetten er vier op een rijtje.

1. Jezelf manifesteren als expert

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie. Op deze manier blijf je immers gefocust op je jobkennis en op je technische competenties.
Jammer genoeg schatten bedrijven technische experts niet altijd naar waarde. Nochtans kunnen ze van groot belang blijken.

Als expert moet je wel vermijden dat je eenzaam op je eiland blijft zitten. Je moet integendeel je netwerk vergroten en bij anderen, binnen en buiten je bedrijf, de interesse voor je werk opwekken.

2. Een manusje-van-alles worden

Ook expert worden is niet iedereens dada. Daarom kiezen sommigen ervoor om zich net niet te specialiseren en zich te ontwikkelen tot een algemeen inzetbare kracht. Bedrijven kunnen ook met dit soort profielen hun voordeel doen. Denk maar aan het nut van een verkoper die ook kaas gegeten heeft van marketing of een financieel expert die ook zijn weg kent in de communicatie. Deze manusjes-van-alles zijn ideaal om transversale projecten tot een goed einde te brengen.

Wil je op deze manier carrière maken, dan is het best om in je eigen bedrijf naar mogelijke kansen te zoeken. Een externe rekruteerder gaat meestal op zoek naar een specifiek profiel en zal zich dus waarschijnlijk geen raad weten met jouw voorstel.

3. De rechterhand van je chef worden

Het is niet omdat je zelf geen chef wil worden, dat je daarom niet op goede voet kan leven met je oversten. Een manager die je respecteert moet niet per se een voorbeeld zijn om te imiteren, maar kan ook een partner worden met wie je samenwerkt en die je volgt als hij andere oorden opzoekt.

Deze carrièrestap is niet evident, want je moet een zodanig goede relatie met je chef opgebouwd hebben dat je voor hem bijna onmisbaar bent geworden. Bovendien moet je ook breed inzetbaar zijn, zeker als je baas achtereenvolgens verschillende afdelingen of zelfs sectoren opzoekt.

Dit soort carrièreplan is trouwens enkel mogelijk als je er vrede mee neemt dat je voortdurend in de schaduw van je baas zal blijven. Hij zal altijd als de locomotief gezien worden.

Je moet je ook afvragen hoe realistisch deze optie is. Hoeveel procent van de bazen klimmen zelf hogerop en zijn dan nog eens bereid om iemand in hun zog mee te nemen?

4. Mentor worden

Werknemers die geen chef willen worden zijn daarom nog geen eenzaten die in hun bureau opgesloten zitten met al hun kennis en vaardigheden. Vaak zijn ook zij bereid om hun expertise met collega’s te delen.

Je zal wel merken dat, om je kennis te kunnen delen, je noodgedwongen enige afstand zal moeten nemen van je eigen dagelijkse werk.

Maar het voordeel van deze carrièrestap is dat hij waarschijnlijk wel op begrip van je oversten zal kunnen rekenen. Er zijn jammer genoeg immers maar weinigen die spontaan hun jongere collega’s de weg willen wijzen, terwijl dit voor een bedrijf nochtans van groot belang is. Je voorstel om mentor te worden zou dus wel eens in goede aarde kunnen vallen.

Bron: journaldunet.com