Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe groot is het fortuin van Susan Boyle?

Susan Boyle is de verpersoonlijking van het feit dat eender wie met een gezonde dosis lef en een talent kan uitgroeien tot een absolute superster. Na haar deelname aan Britain’s Got Talent in 2009 schoot de ster van de 50-jarige huisvrouw de hoogte in. En haar salaris ook!

11.000 euro per minuut

Ze mag de finale van BGT dan wel niet gewonnen hebben, het groot lot heeft ze wel degelijk gewonnen. De eenzame vrijgezellin transformeerde na de wedstrijd in een zangeres met miljoenen fans en de enige ster met een ‘grootmoederlook’ mag zich ondertussen een dikbetaalde superster noemen.
Als je wil dat Boyle jouw verjaardagsfeestje komt opluisteren zal je dat 203.000 dollar kosten voor een show van 12 minuten. Ofwel een slordige 16.000 dollar (zo’n 11.000 euro) per minuut.

Fortuin van 21 miljoen euro

Naast de goed betaalde optredens haalt Boyle natuurlijk ook aardig wat geld op met haar albumverkoop. Van haar eerste album I dreamed a dream gingen er maar liefst 9 miljoen over de toonbank en dat leverde haar in het eerste jaar van haar carrière al zo’n 4,5 miljoen pond op. Zij die het kunnen weten schatten in dat haar inkomsten het voorbije jaar verviervoudigd zijn en dat zou het totaal op 18,5 miljoen pond, ofwel zo’n 21 miljoen euro, brengen.

Geliefd door de groten der aarde

Dat die schatting geenszins overdreven is, blijkt uit het succes van haar tweede plaat die in no time 600.000 keer werd verkocht in Groot-Brittannië en 2 miljoen keer in de Verenigde Staten. Iedereen wilde haar ook in zijn of haar show hebben. Larry King en Oprah Winfrey zijn maar twee van de talloze talkshowhosts waarbij ze aan tafel mocht schuiven. Er werd haar zelfs een rolletje in de succesvolle musicalserie Glee aangeboden

Wat doe je met zo veel geld?

Als voormalige werkloze was Boyle al lang gewend geraakt aan een zuinig leven. Dat ze nu alles kan kopen wat ze maar wil, lijkt dan ook nog niet echt te zijn doorgedrongen. Haar tot nog toe enige grote uitgave is een nieuw huis van 300.000 pond, ofwel 342.000 euro.

500 pond per week

Spaarzaam en zuinig als ze is, belegde Boyle haar fortuin in een aantal veilige investeringen. Ze keert zichzelf als het ware zakgeld uit , 500 pond per week, en daar moet ze mee zien rond te komen.

Die wel zeer aparte financiële regeling heeft er mee voor gezorgd dat de Schotse haar oude gewoontes weer heeft opgenomen. Volgens Gerry Boyle, Susans broer, heeft zijn zus geen kredietkaart, verplaatst ze zich nog steeds per bus en koopt ze het merendeel van haar kleren bij supermarktketen Tesco.

Daar is niets mis mee, maar volgens Gerry kan zijn zus haar huis niet eens deftig voorzien van meubels … omdat ze zichzelf zo’n kleine som uitkeert. Misschien moet ze maar eens vragen aan haar bank of ze dat bedrag toch niet een beetje kan optrekken.