Het cv van Philippe Geubels

De droge komiek Philippe Geubels is een van de boegbeelden van het vernieuwde VIER. Hoe verliep zijn carrière tot nu toe?

Personalia

Naam: Philippe Geubels
Geboortedatum: 15 april 1981
Geboorteplaats: Dendermonde
Woonplaats: Boechout
Burgerlijke staat: gehuwd met Leen Corluy

Opleiding

  • Handel
  • Hotelschool
  • Leercontract bij een bakker en een slager

Carrière

Het begin

Geubels begint zijn professionele carrière als rekkenvuller in de Colruyt in Kontich.  Na het zien van een dvd van Hans Teeuwen raakt hij geïnteresseerd in stand-up comedy en in 2006 neemt hij deel aan de Lunatic Comedy Award, een wedstrijd voor beginnende komieken.

Zijn droge voordracht en anekdotes over zijn werk als rekkenvuller vallen in de smaak en hij haalt dan ook de overwinning, meteen de start van zijn carrière als comedian.

Stand-up comedy

In 2007 is Geubels te zien in de Comedy Casino Cup op Canvas, waar hij de publieksprijs in de wacht sleept. Een jaar later gaat zijn avondvullende show ‘Droog’ in première in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Na meer dan 250 uitverkochte voorstellingen doorheen Vlaanderen, wordt de show ook op tv uitgezonden en verschijnt er een dvd van.

‘Hoe moet het nu verder’, de tweede zaalshow van Philippe Geubels, gaat in januari 2011 in première. De critici en het publiek zijn opnieuw laaiend.

Speciaal voor Nederland maakt Geubels een aangepast programma met zijn beste grappen. Onder de noemer ‘Made in Belgium’ doet hij de theaterzalen van onze noorderburen aan.

Tv

Geubels wordt snel een graag geziene gast in allerlei televisieprogramma’s. Hij duikt op als kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld en maakt zijn opwachting in De Pappenheimers, Mag ik u kussen?, De Bovenste Plank en het Man Bijt Hond-rubriekje ‘Vrienden van de Poëzie’.

In 2009 – duidelijk het jaar van Geubels – krijgt hij, samen met Jan Van Looveren een eigen programma op 2BE. In de komische show M!LF of ‘Man! Liberation Front’ komt het duo op voor de rechten van de ‘echte man’.

Vervolgens wordt Geubels ingelijfd als een van de negen juryleden in De Slimste Mens ter Wereld op een. In de daaropvolgende reeks (de Allerslimste Mens) vormt hij samen met Guy Mortier de vaste jury.

In 2011 tekent de kale komiek een exclusiviteitscontract voor vijf jaar bij Woestijnvis en verzekert zo zijn toekomst op tv.

In het voorbije tiende seizoen van de Slimste Mens was Geubels het enige vaste jurylid.

Momenteel is hij te zien in het VIER-programma Dr. Livingstone, waarin hij en Martin Heylen het Afrikaanse continent doorkruisen.

Radio

Geubels verleende ook zijn medewerking aan Leef Lang en Het Ergste is al Geweest op Radio 1 en De Raadkamer en Niets is Zeker op Radio 2.

Varia

Philippe Geubels presenteert ook de Pop Poll, een jaarlijks evenement van het weekblad Humo. In 2009 debuteerde de komiek er aan de zijde van Guy Mortier, sinds 2011 doet hij de presentatie alleen.

De vrouw van Philippe Geubels baat in Boechout het kattenhotel ‘Snoet’ uit. Geubels zelf helpt er ook soms mee, als ‘kattenentertainer’.