Het cv van Brahim

In het programma ‘In de mix’ brengt hij onbekende rappers in contact met oude gloriën uit de schlagerwereld. Tijd voor een blik op het cv van zanger en presentator Brahim.

Personalia

Naam: Brahim Attaeb
Geboortedatum: 24 februari 1984
Geboorteplaats: Torhout

Opleiding

  • kleuterschool GO Torhout
  • secundair: KTA Torhout Moderne talen wetenschappen (1ste tot 4de)
  • secundair: KTA Brugge Technische sportschool (4de tot 6de)

Loopbaan

2003: Brahim laat voor het eerst van zich horen als deelnemer aan de talentenjacht ‘Idool 2003’ op vtm. Hij behaalt de vierde plaats, maar sleept toch een platencontract bij Sony in de wacht. Voor zijn eerste single ‘Turn The Music Up’ werkt hij samen met Flip Kowlier. Het debuutalbum ‘My Life is Music’ herbergt nog enkele andere bescheiden hits.

2005: Brahims single ‘Didi’, een bewerking van een nummer van Khaled, doet het niet alleen goed in België, maar ook in Marokko, Nederland en Duitsland. Ook met ‘Lei Lei’, een song die hij samen met de Zwitserse Kosovaar Valton en de Jamaïcaan Supasonic maakt, scoort hij internationale successen.

2006: Brahim schrijft zich in voor de preselecties van Eurosong en haalt met zijn nummer ‘P.O.W.E.R.’ de vierde plaats. In mei verschijnt zijn tweede album ‘Najaha’.

2007: De zanger met het typerende hoedje wordt het boegbeeld van de Damiaanactie, maakt een reis naar Kinshasa en gaat in scholen vertellen over zijn wedervaren met de leprozen die hij daar ontmoette.

2008: Met het nummer ‘What I Like About You’ neemt Brahim een tweede keer deel aan Eurosong en ook nu haalt hij de vierde plaats. Het derde full album ‘Evolution’ laat een meer soulful geluid horen dan zijn eerdere werk.

2010: Onder de naam ‘Beats n' Basses’ brengt Brahim samen met dj en keyboardspeler Babl’ een reeks liveshows met meezingbare covers.

2011: In maart maakt Brahim zijn debuut als presentator. Op Ketnet praat hij het programma I-Clips aan elkaar en wat later duikt hij ook op in de radiostudio’s van de VRT: elke vrijdag tussen 19 en 21u presenteert hij daar de MNM Dance 50.

2012: Dit jaar presenteert Brahim I-fan, een nieuw programma op Ketnet, wordt hij peter van een campagne tegen pesten en wint hij met het bijhorende lied ‘Move Tegen Pesten’ de Radio 2 Zomerhit in de categorie kidspop.

Hij presenteert ook het jongerenfestival Pennenzakkenrock en haalt de media met zijn oproep voor meer respect voor artiesten.

In het najaar ruilt hij op de radio de MNM Dance 50 in voor de Urban 50 en op tv krijgt hij met ‘In de mix’ zijn eigen primetimeprogramma.

Met het muzikale collectief ‘Living Roots’ waarin onder meer ook Raf Walschaerts van Kommil Foo en Gert Bettens van K’s Choice zitten gaat Brahim vanaf eind september op tournee door Vlaanderen om eigen interpretaties van een aantal klassiekers te zingen.