Hedwig De Meyer van Stageco wint de Vlerick Award 2012

Hedwig De Meyer, de oprichter van podiumbouwbedrijf Stageco heeft dit jaar de Vlerick Award gewonnen. Hij kreeg de prijs omdat hij zijn bedrijf naar de internationale top van de entertainmentindustrie wist te loodsen en duurzame resultaten kon voorleggen.

Voor de twaalfde keer al bekroonde de Vlerick Leuven Gent Management School met haar jaarlijkse award een manager die op internationaal vlak duurzame resultaten behaald heeft. Zo’n 500 alumni, vip’s, vroegere winnaars en genomineerden kozen de winnaar.

De Meyer begon in de jaren ’70 in Werchter met de organisatie van party’s en de bouw van podia. In ’85 richtte hij zijn bedrijf Stageco op. Vandaag is dit uitgegroeid tot een gewilde partner van wereldgroepen en –artiesten zoals Pink Floyd, Rolling Stones, Coldplay, Madonna en Lady Gaga. Een van de bekendste verwezenlijkingen van Stageco is ‘the claw’, het spectaculaire podium dat U2 gebruikte tijdens hun recente 360°-tournee. Stageco verschaft werk aan zo’n 200 mensen, in het concertseizoen kan dit oplopen tot 800 medewerkers.

De andere genomineerden van de Vlerick Award waren de CEO’s Ivo Marechal van H.Essers, Chris Van Doorslaer van Cartamundi en Wilfried Vancraen van Materialise.

Vorig jaar ging de award naar Bert De Graeve, de CEO van Bekaert.