Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Goeroe

Competence Indicator

Je bent een goeroe.

Heb je geen moeite om nieuwe ideeën te verzinnen? Ben je veeleisend voor jezelf en je omgeving? En analyseer je liever dan een plan uit te voeren? Dan ben jij een echte goeroe.
Als goeroe ga je je eigen weg. Je visie maak je op een assertieve manier duidelijk. Je hebt last van iedereen die je wil afremmen in je creativiteit.

Anders dan anderen

Je hebt vaak heel originele ideeën, die je te pas en te onpas verdedigt. Soms met uiterst verrassende argumenten, meestal gepaard met het nodige intellectuele geweld. Je voelt je goed thuis bij kunstenaars. Misschien ben je er zelf een. Je bent heel geschikt voor grootse projecten die tegen de stroom ingaan.
Het is duidelijk, zoals jij lopen er niet veel rond. Je hebt je visie, en je bent daar niet gemakkelijk van af te brengen. Integendeel, je krijgt plots 'volgelingen'. Maar als je te veel volgelingen krijgt, zul je wel iets vinden dat hen diep ontgoochelt. Want je wil in ieder geval 'anders' zijn. Stel je voor dat iedereen gekleed is zoals jij, denkt en voelt zoals jij!

Mensen zijn de zwakke schakel

Je begrijpt heel vaak niet wat anderen bezielt. Je vindt ze misschien zelfs wat dom of kortzichtig. Mensen zijn zonder meer de zwakke schakel in een organisatie. Ze zijn een noodzakelijk kwaad, een object van studie, of een passionele afwisseling.
Je hebt een heel brede belangstelling met een grote intellectuele nieuwsgierigheid. Je bent een snelle denker. Een goeroe kan zowel dingen haarfijn ontrafelen, als totaal nieuwe verbanden leggen. Ingewikkelde problemen los je daarom graag op. Je durft gangbare denkbeelden, normen en gewoonten in vraag te stellen. Bestaande kennis loochen je niet, maar je bent vooral op zoek naar nieuwe ideeën. Je zoekt contact met mensen die een goed gefundeerde maar alternatieve belangstelling hebben.
Het kan dat je actief bent in een protestbeweging. Binnen elke organisatie voer je trouwens een actieve oppositierol. Door je grondige belangstelling gebeurt het vaak dat je één onderwerp snel uitdiept, om dan bruusk over te stappen naar een nieuw.

Was je een spijbelaar?

Je bent vlug verveeld als je geen intellectuele uitdaging krijgt. De kans is bijzonder groot dat je binnen het traditionele brave schoolsysteem te weinig echte uitdaging vond en dat je daardoor tot het kransje spijbelaars behoorde. Je bent uit op avontuur en neemt graag enig risico.
Je bent ietwat eigenzinnig. Je hebt er geen probleem mee dat anderen je mening niet delen. Anderzijds leg je je eigen visie graag op aan anderen. Let er op om anderen niet het gevoel te geven dom te zijn.Als creatief denker domineer je graag de debatten. Je hebt wel de neiging ze zodanig te domineren dat je nog nauwelijks enige informatie van anderen krijgt. Als de andere partij te traag of te dom is (in jouw ogen!), dan ga je snel intellectueel en verbaal geweld gebruiken. Stemverheffingen irriteren dan zowat iedereen in je buurt.

Bijkomende info

Wil je weten hoe de goeroe zich gedraagt op de werkvloer? We bekijken hem/haar even in zijn/haar werkomgeving.
Bekijk zeker ook de tips voor de goeroe.

Lees ook volgende dossiers over:
-Ben jij stressbestendig?
-Online creativiteitscursus
-Emotionele intelligentie
-Presentatietechnieken
-Hoe vergaar jij kennis?