Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Generatie Y. Echt verschillend?

Een modern pedagoog merkte op: kinderen zijn tirannen geworden. Ze spreken hun ouders zonder meer tegen; ze zijn gulzig en kennen geen mate, ze tiranniseren hun leerkrachten. Je herkent ze wel, deze klachten. Ze weerklinken zelfs tot in China.
Door prof. dr. Dirk Buyens, Vlerick Management School

Er is iets aan de hand met de jeugd van tegenwoordig. Die moderne pedagoog, Socrates,  heeft ongetwijfeld gelijk. Van hem komt de uitspraak,  400 voor Christus lijkt wel gisteren.  Elke generatie is anders, of tenminste dat gelooft ze graag. Elke generatie krijgt ook een nieuwe naam: de verloren generatie, de babyboomers, de X-generatie, de Einstein-generatie, de millennium-generatie. Generaties verschillen natuurlijk veel minder van elkaar dan ze wel denken. Elke keer opnieuw zoekt elke generatie zich een zinvolle job, een levenspartner, krijgt conflicten bij het zelfstandig worden en heeft net te weinig geld om de dromen waar te maken.

Maar elke generatie groeit op in andere omstandigheden. En omdat onze maatschappij steeds sneller verandert, verschillen de generaties ook steeds meer van mekaar. De jongste generatie die volop de arbeidsmarkt heeft betreden noemt men meestal de generatie Y. De allerjongste generaties noemt men wel eens de ‘digitale’ generatie, de Millenium-generatie. In vergelijking met vorige generaties zie je dat de vertegenwoordigers van deze  generatie iets meer  ‘kwaliteit’ centraal stellen; velen onder hen hebben gezien hoe hun ouders zich bijna letterlijk ‘kapot’ hebben gewerkt. Hun slogan wordt dan: wij leven niet om te werken, wij werken om te leven.

Het is de generatie die graag lekker sushi gaat eten, die een iPhone een nuttig gebruiksvoorwerp vindt en  het is uiteraard de eerste generatie die is opgegroeid met computers en het internet. Zij bezoeken je website al meer dan je lief is, en als je een facebookpagina hebt, kennen ze die zeker.  Kwaliteit vertaalt zich voor hen in een boeiende job, met een goede sociale sfeer, met veel autonomie. De job en de collega’s zijn wel belangrijker dan het bedrijf, waar ze niet mee gehuwd zijn. Loyauteit is een belangrijk begrip. Maar niet aan het bedrijf! Men is loyaal naar de vrienden, meestal ook wel naar de familie, maar men wil toch vooral loyaal zijn naar zichzelf. Authenticiteit is een waarde die hoog in het vaandel wordt gevoerd. Het is een generatie die er fier op is, dwars door alle onechtheid heen te zien.

Maar het is ook een ‘trofee’-generatie. Ze hebben in hun kindertijd aan zoveel competities deelgenomen, waar er altijd wel een prijs was gewoon om deel te nemen, dat ze in het bedrijfsleven ook wel verwachten ‘altijd’ prijs te hebben. En dat kan wel eens tegenvallen. Torenhoge verwachtingen botsen dan met de realiteit van objectiefstelling, evaluatiegesprekken en geen aanmoedigende ouders die na elke prestatie hoe gering ook klaar staan met een aanmoedigend woord. Maar omdat deze generatie wel erg open staat voor feedback en snel leert, slikken ze deze bittere pil snel door.