Frank Coenen (Tessenderlo Group): “De crisis werkt ook motiverend”

Frank Coenen (53), CEO van Tessenderlo Group

Coenen begon zijn carrière als onderzoeker aan de Universiteit Gent. Langs een omweg bij Sidmar kwam hij terecht bij UCB, waar hij twintig jaar bleef. Vijf jaar lang was hij er Director Asia Pacific en werkte hij vanuit Kuala Lumpur. Sinds 2006 is hij aan de slag bij Tessenderlo Group. In 2010 werd hij CEO.
Coenen behaalde zijn diploma scheikundig ingenieur aan de UGent. Hij volgde bijkomende managementopleidingen aan de K.U. Leuven en aan het INSEAD in Frankrijk.

Vacature legt elke dag in september een spilfiguur binnen zijn sector dezelfde tien vragen voor over zijn toekomstvisie en eigen carrière. Vandaag: Frank Coenen, CEO van Tessenderlo Group.

1. Wat zijn volgens u vijf jobs met toekomst in uw sector? Waarom?

"In onze sector zijn er sowieso veel technische functies, en dat is bij ons niet anders. Maar daar bovenop besteden we steeds meer aandacht aan jobs die te maken hebben met innovatie en duurzaamheid, marketing, business development en ondernemerschap."

2. Welke profielen zijn geschikt om deze functies in te vullen?

"Een goede opleiding alleen is niet voldoende. Wat we ook nodig hebben zijn competenties die gerelateerd zijn aan risico’s durven nemen, ondernemerschap, het kunnen maken van een goede analyse, zichzelf kunnen verkopen ... Omdat de omgeving complex is en snel evolueert, hebben we nood aan mensen die flexibel denken."

3. Zijn er op de arbeidsmarkt voldoende mensen met dit profiel beschikbaar?

"Mensen met een goede opleiding, en die daar bovenop de juiste competenties hebben, zijn schaars. We zoeken mensen die nieuwsgierig zijn, die steeds willen blijven ontdekken en zich verder willen ontwikkelen."

4. Bereidt het onderwijs in België studenten voldoende voor op deze jobs met toekomst?

"Ons onderwijs is nog niet aangepast aan de noden van vandaag. En dan heb ik het niet over de technische noden. Strikte discipline, iets van buiten leren, is ‘outdated’. Er zou meer aandacht moeten zijn voor de ‘soft skills’, zoals persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, leadership skills en communicatievaardigheden. Dat zijn competenties die onontbeerlijk zijn om succesvol te ondernemen."

5. Wat zijn de belangrijkste trends en uitdagingen in uw sector?

"We zien uitdagingen op twee vlakken. Het is duidelijk dat innovatie cruciaal is om verder te kunnen groeien. Maar we mogen ook niet vergeten dat negentig procent van onze producten er tien jaar geleden al waren en er over tien jaar nog zullen zijn. We moeten dus bijzonder competitief blijven in onze bestaande productie. Loon, energiekosten en een goed kader voor ondernemen zijn daarbij van groot belang."

6. Waar ligt het groeipotentieel in uw markt?

"Het groeipotentieel zien wij in het brengen van oplossingen voor de megatrends. We concentreren ons op voedselproductie, watervoorziening en valorisatie van bio-bijproducten. Daar zien we een enorm potentieel."

7. Welk project wil u met Tessenderlo Group nog realiseren voor 2020?

"We zitten op een schema om dit bedrijf tegen 2015 om te vormen tot een specialiteitenbedrijf, met producten en processen die inspelen op deze werelduitdagingen.  Een van onze mantra’s is: 'duurzaam produceren is elke molecule maximaal hergebruiken'."

8. Wat is de grootste fout die u maakte in uw carrière?

"Fouten maken, zaken die ik achteraf bekeken anders had kunnen doen, hoort bij ondernemerschap en dus bij risico nemen. Bij Tessenderlo Group heerst een ’no blame cultuur’, een tolerantie voor het maken van fouten, toch tot op zekere hoogte. Een van onze bedrijfswaarden is ook 'courageous':  durf  tonen, elke dag opnieuw."

9. Wat vindt u het moeilijkste aan de crisisperiode die we al enkele jaren doormaken?

"In volle crisis het bedrijf fundamenteel hervormen, terwijl je de crisis moet managen, is niet evident. Het legt een enorme druk op de organisatie, maar werkt ook motiverend."

10. Wat is uw tip aan jonge starters die nu de arbeidsmarkt betreden?

"Wees nieuwsgierig, verander eens van job, ga naar het buitenland. Probeer heel je loopbaan die nieuwsgierigheid te houden. Durf risico’s nemen, je zal zien dat je op je pootjes terechtkomt."

Lees ook de interviews met andere CEO's uit deze reeks