Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Ex-topsporter Pieter Gysel: "Ik wist niet eens hoe ik aan een cv moest beginnen"

"Na de Olympische Spelen van Vancouver was de goesting weg om er nog eens vier jaar voor te gaan. Ik was 29 geworden en vond dat de tijd rijp was voor iets anders", zegt ex-shorttracker Pieter Gysel. En dus klopte hij afgelopen zomer aan bij Iris Ulenaers om zijn leven na de sport vorm te geven. Met succes?

Geen voeling met praktijk

"Wat ik wou doen, was me helemaal niet duidelijk. Omdat ik mijn diploma ingenieur elektromechanica grotendeels behaald heb dankzij afstandsonderwijs, had ik niet echt voeling met de praktijk. Ik kende geen namen van bedrijven, had nooit stage gelopen,... Het was ook al drie jaar geleden dat ik afstudeerde."

Zelfstandigheid

"Tijdens de gesprekken met Iris ging er een nieuwe wereld open. Ik begon in te zien wat ik belangrijk vond. Ze hielp me bij het optimaliseren van mijn cv en motivatiebrief, gaf mijn gegevens door aan een aantal partners en kort daarna werd ik gecontacteerd om op gesprek te gaan. "

"De troeven die ik heb uitgespeeld tijdens die sollicitaties zijn doorzetting en discipline, maar vooral ook zelfstandigheid. Omdat ik lange tijd in Canada heb gewoond, moest ik mijn studies noodgedwongen vanop afstand afwerken. Wat niet evident was, maar waar ik wel veel uit geleerd heb."

Stad Leuven

Uiteindelijk mondden al die sollicitatiegesprekken uit in een job bij de Stad Leuven, waar hij zopas aan de slag is gegaan als coördinator sociale economie. "Bedoeling is dat ik een aantal technologische toepassingen toegankelijk maak voor studenten en sociale doelgroepen. Een technologische job met een sociale insteek, zeg maar. Dat sprak me aan."

Shorttracker Pieter Gysels op de Olympische Spelen van Vancouver. Hij werd negende in de finale van de 1.500m.