Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Ex-CEO Groupon maakt muziek om nieuwe werknemers te motiveren

Andrew Mason, de voormalige CEO van bonnetjessite Groupon, is altijd al een vreemde vogel geweest. Zo had hij ooit het plan opgevat om Chicago volledig te overdekken, zodat de inwoners geen last meer zouden hebben van het slechte weer. Toen hij eerder dit jaar uit zijn eigen bedrijf getrapt werd, maakte hij er zich vanaf met een kwinkslag. In een mail aan het personeel schreef hij: “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mij familie”, gevolgd door: “Grapje … Ik ben gewoon ontslagen.”

De man die eind 2012 nog omschreven werd als de slechtste CEO ter wereld is na een bezinningsperiode van drie maanden nu terug boven water gekomen. Op zijn blog schrijft hij dat hij voldoet aan alle clichés van ontslagen topmannen: hij is wat kilo’s kwijtgeraakt, heeft gereisd en veel gelezen.

Mason is intussen alweer druk bezig met enkele nieuwe projecten. Zo wordt hij een parttime partner van Y Combinator, een bedrijf dat ondersteuning biedt aan start-ups, en broedt hij ook op een eigen nieuw bedrijf om zijn “beste ideeën” van de voorbije zeven jaar in de praktijk te brengen.

Wat echter het meest de wenkbrauwen doet fronsen is Masons aankondiging dat hij een plaat wil uitbrengen met muziek om nieuwe werknemers te inspireren. Het album zal zeven nummers tellen en heeft als titel ‘Hardly Workin’’.

iTunes

Mason schrijft dat hij gemerkt heeft dat werknemers onder de 25 nauwelijks nog managementboeken lezen. Volgens hem missen jongeren daardoor heel wat zakelijke inzichten. In plaats van een e-boek te schrijven of lezingen te geven om dat probleem aan te pakken, besloot de voormalige CEO om in L.A. een muziekstudio in te duiken en enkele motiverende songs op te nemen. “Deze zeven nummers zullen jonge mensen helpen om enkele belangrijke ideeën over het werkleven en over productiviteit te begrijpen”, zegt Mason. “Ik ben heel tevreden over het resultaat. Van zodra ik heb uitgevist hoe dat moet, zal ik de nummers op iTunes zetten.”

Met zijn album neemt Mason het adagium dat ondernemers de nieuwe rocksterren zijn wel heel erg letterlijk. Hardly Workin’ is trouwens niet zijn eerste muzikale exploot. Toen hij zes jaar oud was begon Mason pianolessen te volgen en als tiener speelde hij in een rockband, waarvan de muziek naar zijn eigen zeggen bestond uit gelijke delen punk, the Beatles en Cat Stevens.