Ergernissen op kantoor: wat doe je eraan?

Een collega die ongeneerd privételefoontjes doet, een rekruteerder die maar niet antwoordt op je sollicitatiebrief, een job die je verveelt,... Vroeg of laat krijgt iedereen er wel mee te maken: ergernissen. Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt?

1. Ik erger mij aan mijn collega

Voor ruim 1 op 3 werknemers is het management de grootste bron van ergernis. Maar ook collega's kunnen elkaar flink op de zenuwen werken: 30% stoort zich op kantoor het meest aan zijn collega's, aldus een recente poll op onze site. 1.189 surfers namen eraan deel. Wat kun je doen als het echt de spuigaten uitloopt?

2. Ik erger mij aan rekruteerders

Akkoord, wie met een sollicitant in zee wil gaan, moet hem of haar eerst grondig screenen. Maar moet dat echt altijd zolang duren? En waarom gebruiken rekruteerders altijd van die nietszeggende woorden als actief, resultaatgericht en flexibel? Ziedaar een lijstje met de meest misbruikte woorden en de irritantste aanwervingstechnieken volgens de sollicitanten. Herkenbaar?

3. Ik erger mij aan mijn job

Dag in, dag uit werken, een hele loopbaan lang. Geen wonder dat er plots sleur in je loopbaan sluipt. Hoe zorg je ervoor dat je job geen routine wordt en je je dus niet gaat vervelen? En hoe zorg je ervoor dat je geen bore-out krijgt?