Enthousiast teamlid

Competence Indicator


Je bent een enthousiast teamlid.


Aan emotionele intelligentie bij jou geen gebrek? Je vindt gemakkelijk een creatieve oplossing voor problemen? Je werkt graag onder leiding van een goede coach? Dan herken je je waarschijnlijk in het profiel van het enthousiaste teamlid.


Het enthousiaste teamlid voelt zich goed als hij samen met anderen nieuwe dingen kan bedenken en organiseren. Hij is positief en optimistisch van aard en erg toegankelijk.


Sfeer in de groep


Je hebt oog voor de sfeer in de groep en zorgt steeds voor de gezelligheid. In een groep waar iedereen elkaar helpt bloei je helemaal open.
Het is voor jou zeer belangrijk dat iedereen voldoende aan bod komt. Zelf een groep coördineren is echter niet aan jou besteed. Liefst houd je iedereen te vriend. Daar dat in de praktijk zelden of nooit lukt, pieker je je suf hierover. Je beschouwt ruzie en open conflicten immers als persoonlijke nederlagen.


Uitdaging


Stilzitten staat niet in je woordenboek. Je bent altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vaak neem je echter te veel hooi op je vork en zoek je (meestal tevergeefs) naar methoden om de tijd onder controle te krijgen. Je zegt te gemakkelijk "ja"!Gelukkig ben je een meester in het improviseren en vind je altijd wel parallelle wegen.
Je leven kan eigenlijk het best beschreven worden als een permanente keuze tussen allerlei mogelijkheden. Nieuwe opportuniteiten spreken je al snel aan. Of deze in je tijdschema passen is bijzaak. Vaak heb je achteraf wel het gevoel dat er te weinig structuur in je leven zit en besef je dat je heel vaak te optimistisch gereageerd hebt.


Aandacht voor anderen


Je aandacht voor anderen is je grote troef. Je luistert echt naar anderen, leeft je in en hebt oog voor hun gevoelens. Soms voel je volledig met hen mee.
Door je vriendelijkheid en enthousiasme trekken mensen graag met je op. Je positieve ingesteldheid werkt aanstekelijk. Je hebt vaak meer invloed dan je denkt.


Bijkomende info
-Hoe brengt de enthousiast teamlid het er vanaf op de werkvloer?
-Tips en hints voor het enthousiaste teamlid


Op zoek naar een job waarin je creativiteit en je persoonlijkheid pas echt tot hun recht komen? Neem dan eens even een kijkje tussen het uitgebreide aanbod jobs op onze site. Daar vind je beslist een uitdaging die je zoekt.


Niet op zoek naar een job? Deze dossiers zullen je vast ook interesseren:
Creativiteit
Online creativiteitscursus
Test je creatieve denkvermogen!
Emotionele intelligentie
7 manieren om je nieuwe baas te overleven
Hoe ga je om met kritiek?