Eerder overtuigend dan ontvankelijk

Competence Indicator


Je bent eerder overtuigend dan ontvankelijk


Hoe gemakkelijk kan je anderen van je gelijk overtuigen?


Krijg je gemakkelijk mensen aan je kant, dan beschik je over een overtuigende stijl. Lukt je dit minder goed, dan herken je je waarschijnlijk eerder in een ontvankelijke stijl. Mensen aan jouw kant krijgen en hen overtuigen van jouw gelijk vormt geen enkel probleem voor jou.
Je hebt zo je eigen ' overtuigingsstrategie' om anderen over de streep te halen. In gesprekken sta je voor je zaak, je gelooft er echt in en brengt die overtuiging over naar anderen. Je bent een echte verkoper. Je bent attent voor de gevoeligheden en interesses van anderen. Om hen gemakkelijker over de brug te halen, kan je je perfect in hun situatie inleven en op het gemoed werken. Enige vorm van manipulatie kan hierbij optreden. Echte verkopers zijn echte 'verleiders'. Sekteleiders zijn bijvoorbeeld in extreme mate, zelfs ziekelijk, overtuigend.


Gouden Raad


Probeer niet elke situatie naar je hand te zetten. Misbruik je gave niet, maar probeer ze in te schakelen om een goede samenwerking en verstandhouding met anderen te bekomen.


Niet op zoek naar een job? Deze dossiers zullen je vast ook interesseren:


Emotionele intelligentie
Hoe onderhandelen?
Presentatietechnieken
Ben jij een carrièrepiloot?