Durf dromen en neem een nieuwe start

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze je dat het soms goed is om een nieuwe start te nemen.

Dromen over de toekomst brengt je dromen dichterbij. Uiteraard zal je door te dromen je doelen niet zomaar realiseren, maar het helpt wel om je doelen dichterbij te brengen en concreet te maken. Als je je niet helemaal gelukkig voelt in de situatie waar je nu in zit, kan het je bovendien een fijn en positief gevoel geven.

Helemaal opnieuw beginnen, het kan! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, als iets jou vandaag in je leven ongelukkig maakt, kun je dat oplossen door het te vervangen door iets nieuws. Denk maar aan een nieuwe hobby, een nieuwe job, een nieuwe relatie of een nieuwe omgeving, alles kun je veranderen in je leven, zolang je geloof hecht aan die vernieuwing en er ten volle voor wil gaan.

Wat houd je tegen? Vanwaar komt je weerstand ten opzichte van een nieuwe start? Ben je bang dat het niet goed zal uitdraaien? Of zit je met andere angsten vanwege het vastzitten in dat oude bekend scenario?  Durf je het risico niet goed te nemen?

Bedenk dan even het volgende: wanneer iets oud waar je niet meer tevreden over bent, durft op te geven voor iets nieuws, kun je vooruit gaan. Als je, bijvoorbeeld door angst  en onzekerheid, ervoor kiest te blijven waar je bent en met wat je hebt, dan kies je eerder voor stilstaan. Geef jezelf dus kansen, ga naar die ene avondcursus die je al zolang wou doen, ga op die bepaalde vakantie die je almaar uitstelt, kijk rond naar de vacature die echt bij je past, leer nieuwe mensen kennen door een nieuwe hobby te zoeken, …

Hoe klein de stappen die je zet ook mogen zijn, ze zijn absoluut een hulp en een stap in de goede richting.

I.s.m. ISW Limits