Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Documentalist

Competence Indicator


Je bent een documentalist.


Niets gebeurt zonder een degelijk plan ? Je onderwerpt alles eerst aan een grondige analyse ? Je volgt eerder het idee van anderen? Dan ben je een geboren documentalist. Als documentalist ben je steeds op zoek naar exacte kennis en sta je borg voor een systematische aanpak.


Ratio


Oppervlakkigheid is niet aan jou besteed. Beweringen moeten juist zijn, geen gokwerk. Je rationeel denken haalt het dan ook meestal van emotionele overwegingen.
Wat de moeite waard is om gedaan te worden, is in jouw ogen ook de moeite waard om 'goed' gedaan te worden. Je splist elk project of opdracht dan ook op in duidelijke en logische stappen.


Duidelijkheid


Je hebt nood aan duidelijkheid en vraagt dat ook van je omgeving. Wat gaat er gebeuren en waarom? Je ideale baas geeft duidelijk aan wat hij van je verwacht, zodat je de werkplanning nauwkeurig kan opvolgen.
Je werkt hierbij zeer gestructureerd waarbij je de voorkeur geeft aan betrouwbare en beproefde modellen. Je schuwt de raad van specialisten in de materie niet en gaat graag bij hen te rade. Pas als je alle voor- en nadelen afgewogen hebt, voel je je zeker.
Geraakt je planning of tijdschema in gevaar, dan raak je gemakkelijk gestresseerd. Vergaderingen moeten goed voorbereid zijn, een project moet een stevige structuur hebben, een nieuwe aanpak dient op een grondige voorstudie gebaseerd te worden, ... Je houdt van vaste patronen.


Rechtlijnig en weloverwogen


Als documentalist ben je rechtlijnig en werk je weloverwogen en taakgericht. Flauwe compromissen, een beetje geven en nemen of zomaar wat improviseren zijn niet aan jou besteed. Aan 'lucht' verkopen heb je een hekel en jezelf verkopen gaat je helemaal niet af. Niet in het minst omdat je diep in jezelf denkt dat 'olie wel boven drijft' en dat 'competentie zichzelf verkoopt'.
Relativeren is niet direct jouw sterkste punt. Alles moet tot in de puntjes voorbereid zijn en alle informatie moet dan ook tijdig op jouw bureau belanden. Mensen kunnen je soms als ' serieus' bestempelen.
Naar anderen toe neem je eerder een afwachtende houding aan. Je bent zeker geen veelprater. Je zal niet snel zomaar je mening ergens over geven. Je collega's wensen dan ook dat je af en toe iets sneller met je deskundige mening naar voor komt.
De documentalist is op zekerheid gericht. Je hebt veel over om die zekerheid te verwerven. Op avontuur ben je niet uit en speelt het daarentegen liever op veilig.


Bijkomende info


Hoe brengt de documentalist het er vanaf op de werkvloer?
Tips en hints voor de documentalist


Op zoek naar een job waarin je zin voor duidelijkheid en structuur pas echt tot zijn recht komt? Neem dan eens even een kijkje tussen het uitgebreide aanbod jobs op onze site. Daar vind je beslist de uitdaging die je zoekt.


Niet op zoek naar een job? Deze dossiers zullen je vast ook interesseren:
-Timemanagement
-Stress door je werk
-Stressbronnen
-Lichaamstaal: wat vertel je nonverbaal?