De voor- en nadelen van jobhoppen

Heel wat jonge werknemers hebben lak aan bedrijfstrouw. Ze fladderen vrolijk van job naar job in de hoop zo interessante ervaring op te bouwen en een hoger loon binnen te rijven. Een ergerlijke trend volgens de enen, een slimme manier om je carrière uit te bouwen volgens de anderen. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van voortdurend van job veranderen?

De voordelen

1. Je doet ervaring op

Jonge werknemers die in een waaier aan bedrijven gewerkt hebben kunnen diverse vaardigheden ontwikkelen. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van functioneren, zijn eigen leiderschapsstijl en biedt verschillende mogelijkheden om je te ontplooien.

2. Je kan je loon verhogen

Dit is een van de belangrijkste drijfveren voor jobhoppers.

3. Je kan werken in verschillende omgevingen

Door veel verschillende jobs te doen kan je kennismaken met verschillende werkomgevingen. Wie bijvoorbeeld zowel in de profit als de non-profit aan de slag is geweest, kan het verschil in werksfeer aan den lijve ondervinden.

4. Je kan ontdekken wat je echt wilt

De meeste jonge afgestudeerden beseffen al snel dat het niet zo eenvoudig is om onmiddellijk hun droomjob te vinden. Daarom is het goed om enkele verschillende jobs te doen om zo te weten te komen wat je het beste ligt.

5. Je kan je groei illustreren

Door verschillende, steeds ‘betere’ jobs uit te voeren kan je een cv opbouwen waarin je mooi je groei illustreert en aangeeft waar je carrière naartoe evolueert. Op die manier kan je bedrijven overtuigen dat je klaar bent om ook bij hen aan de slag te gaan en bij te dragen aan hun succes.

De nadelen

1. Je toont een gebrek aan toewijding

Als je voortdurend van job verandert, kan dat een signaal zijn voor rekruteerders dat je waarschijnlijk ook niet van plan bent om lang voor hun bedrijf te werken. Bedrijven zijn over het algemeen op zoek naar mensen met wie ze een verbintenis op lange termijn kunnen aangaan.

2. Je haalt geen voldoening uit je carrière

Door steeds van job te veranderen verlies je je arbeidsvreugde. Je bent voortdurend bezig met jezelf in te werken en kan nergens echt een meerwaarde betekenen.

3. Je toont je besluiteloosheid

Jobhoppers geven rekruteerders de indruk dat ze nog niet goed weten wat ze willen, terwijl bedrijven net op zoek zijn naar mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben.

4. Het is stresserend

Voortdurend op zoek zijn naar vacatures en sollicitatieproeven doorlopen is erg stresserend. Bovendien kan je ontmoedigd raken als je steeds van job verandert zonder ooit echt je ware droomjob te vinden.

5. Het kan je een referentie kosten

Als je ergens ontslag neemt is het altijd belangrijk om op goede voet afscheid te nemen van je voormalige werkgever. Is dat niet zo, dan zal je je ex-baas niet kunnen opgeven als referentie.

 

Als je er dus over nadenkt om een nieuwe job aan te nemen, zorg er dan voor dat je dit om de juiste redenen doet. Vraag jezelf af of je keuze het waard is om het risico te lopen als een jobhopper afgeschilderd te worden. Overweeg steeds de voor- en nadelen van je carrièreswitch.