Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De strijd om werk: 4 sollicitanten op Vacature Talentum

Werkloos, pas afgestudeerd of gewoon zin om van job te veranderen, alle beursbezoekers hadden zo hun eigen redenen om de sfeer op Vacature Talentum op te komen snuiven. 4 werkzoekenden getuigen.

Frieda, 50 - Stiekem op zoek naar iets anders

Frieda (schuilnaam) heeft werk maar is na 10 jaar bij dezelfde firma aan een nieuwe uitdaging toe. Ze volgde de opleiding ‘modeacademisch stylisme’. Solliciteren is ze nog niet van plan, haar doel is "om een beetje rond te kijken".

“Ik heb werk maar ik zoek eigenlijk een nieuwe uitdaging, ik ben 50 jaar geworden en ik ben iemand die om de zoveel tijd van job verandert." Bij haar eerste bezoek aan Vacature Talentum houdt ze halt bij alles wat haar interesse wekt. Zelfs tegen een babbeltje met de concurrent zegt ze niet nee.

Hope, 38 - Werkloos  

asset/46633

Hope is afkomstig uit Oeganda, waar ze een opleiding hotelmanagement volgde. Sinds 2002 is ze in België en op zoek naar een vaste job. Haar dag is nog lang, maar een gesprek met Randstad en Accent heeft ze alvast achter de rug.

In Oeganda werkte ik in een viersterrenhotel als public relations. Maar hier is alles anders. Ik moest van nul beginnen. Ik werkte eerder in een winkel maar die ging dicht en dus moet ik op zoek naar iets nieuws. Helaas is er veel concurrentie.”

Tim, 22 - Student

De 22-jarige student Tim is bezig met een master Handelswetenschappen optie internationaal zakenwezen aan de Lessius Hogeschool en denkt eraan volgend jaar maritieme wetenschappen te volgen. “Ik ben nog niet op zoek naar een job, maar ik wou al eens kijken welke mogelijkheden ik heb. Het is de eerste keer dat ik op een jobbeurs kom. Ik kijk ook wel uit naar de infosessie over personal branding en naar het gesprek met een stijl- en imagocoach.”

Diedrich, 48 -Werkloos

Burgerlijk ingenieur Diedrich is op zoek naar een nieuwe job. "Iets uitdagends", klinkt het. "Iedereen vertelt me dat een job vinden met mijn diploma geen probleem mag zijn, maar daar heb ik zelf nog niets van gemerkt. Ik heb niet het gevoel dat ingenieur een knelpuntberoep is."